Artikel top billede

Google kaster sig ud i kampen om Yahoo

En fusion mellem Microsoft og Yahoo vil kaste hele udviklingen af internettet lige lukt i favnen på Microsoft, lyder det fra Google, der med næb og kløer vil bekæmpe Microsofts overtagelsesforsøg.

Kort tid efter at Microsoft i fredags afsendte sit bud på 224 milliarder kroner for Yahoo, blander Google sig i balladen.

Microsofts fjendtlige overtagelses-forsøg sigter nemlig i høj grad mod at presse Google ned fra tronen som verdens førende søgeselskab.

Udsigten til en markant skærpelse af Microsofts muskelkraft på området har derfor fået Google til at blæse til kamp.

Selskabet har nu hejst de røde advarselsflag og argumenterer med, at en fusion mellem Microsoft og Yahoo vil åbne for, at Microsoft kan udvide sin kraftigt dominerende markedsposition på desktop-softwareområdet til også at gælde internettet.

Det er ikke godt, mener Google, der påpeger, at Microsoft i givet fald vil få styrke nok til at påvirke udviklingen af selve internettet, som det hedder.

Kampen fortsætter

Googles reaktion kommer ikke just som en overraskelse. Faktisk vækker den et ekko fra Microsofts egen kritik af Googles køb af annoncerings-selskabet DoubleClick.

Dengang argumenterede Microsoft netop med, at en godkendelse af købet ville styrke Google så meget, at selskabet ville blive et usårligt monopol i takt med, at netop net-annoncer ville blive drivakslen for mange internet-selskaber.

Google antyder i en meddelelse fra David Drummond, chefjurist i Google, i en meddelelse på Googles blog, at selskabet overvejer at blande sig yderligere i kampen om Yahoo – hvis Microsofts tilbud altså bliver accepteret af Yahoos aktionærer.

”Vil købet af Yahoo gøre det muligt for Microsoft at øge den unfair praksis fra browsere og styresystemer til internet?” spørger David Drummond retorisk i indlægget.

”Vil det tillade Microsoft at udnytte et pc-software-monopol til på en unfair måde at begrænse brugernes mulighed for frit at få adgang til konkurrenters email, IM og webbaserede tjenester?” spørger han.

Mulig alliance med Google

En alliance med Google ses da også internt i Yahoo som en mulighed for at afvise Microsofts fjendtlige overtagelsesforsøg, skriver Financial Times.

Det sker, selv om Yahoo faktisk sidste år afviste et partnerskab med Google.

Ifølge avisen Wall Street Journal ringede Google-topchef Eric Schmidt allerede fredag til Yahoos koncernchef Jerry Yang for at tilbyde ham sin hjælp.

Avisen – der citerer kilder 'tæt på sagen' - kommer dog ikke med detaljer om tilbuddet.

Tæt kamp

Google er fortsat verdens uden sammenligning største søgeselskab, men kigger alligevel bekymret på en fusion mellem Microsoft og Yahoo, der ligger på de næste pladser på den globale søge-rangliste.

De to selskaber er nemlig især tunge inden for web-mail – med Hotmail og Yahoo Mail - og instant messaging, hvor de for alvor er i stand til at udfordre Googles tilbud.

Kritikken afvises ikke overraskende blankt af Microsoft.

”Microsoft har forpligtet sig til åbenhed, innovation og beskyttelsen af private oplysninger på nettet,” lyder det fra fra Brad Smith fra Microsoft i en udsendt meddelelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere