1-3

Tilbage til artiklen: Her er alle tiders 25 største teknologiske flop

1. Sikkerhed

Der er computere involveret i alle aspekter af forretningslivet. Vi stoler på, at de kan holde styr på vores filer, beregne vores tal og facilitere vores kommunikation.
Hvornår lærer vi det?

Vi er tredive år henne i pc-æraen, og det ser ud til, at sikkerheden konstant bliver dårligere. Computervira og orme, der er ganske simple, ser ud til at være lige så sejlivede som en almindelig forkølelse.

Internettet, e-mails og instant messaging har givet kriminelle uforudsete muligheder for at snyde, scamme og udspionere elektronisk.

Sidste år mistede virksomheder kundeoplysninger til cybertyve som det aldrig er set før. Dagens store datalagre udgør et appetitligt mål, der kan overføres til en håndfuld dvd'er, som nemt kan være i jakkelommen.

Hvis bilindustrien havde samme syn på sikkerhed som softwarefremstillerne, så kørte vi alle i gamle smadderkasser. Og sikkerheden i luftfartsselskaberne ville minde om den, busselskaberne bruger for at fange billetsnydere.

Nu, da vi har bygget en digital verden på et usikkert fundament, er det meget besværligt at løse sikkerhedsproblemerne - måske for besværligt. Vi kan måske blive nødt til at leve med den kendsgerning, at computerteknologi i meget usikker, så pas på, bruger!

2. Windows Vista

Hvad nu hvis du holdt en fest for verdens mest revolutionerende styresystem og ingen dukkede op? Og dog. Da Vista kom, lignede det mere et fejlslået kupforsøg end en fest.

På trods af mange forsinkelser kom ventede features, såsom WinFS og Monad command shell ikke med i den færdige version af Vista, selv om systemkravene voksede og voksede.

Da støvet endelig havde lagt sig, lignede Vista mere en oppustet version af Windows XP, der var pyntet med lidt 3D-renderet maling. Læg hertil dårlig performance, hullet driversupport, besvær med brugerfladen og en tvivlsom applikationssikkerhedsmodel.

Pludselig var Linux ikke nogen skør idé længere. Gad vide hvad der skal få risiko-bekymrede virksomheder til at vælge Vista - men jo, der altid Service Pack 1, ikke? Eller måske Service Pack 2.

3. iPod-immitationer

Apple har altid været underhunden i forhold til pc-markedet. Måske er det årsagen til, at elektronikindustrien har en kronisk vane med at undervurdere iPod.

Konkurrenterne er kommet - og gået. Og de går, når kunderne ser deres andensorterings hardware og gyselige interfaces. Fra Microsofts grimme, haltende Zune til Trekstors planer om at lave en player med det tæerkrummende navn i.Beat blaxx.

Det ser ikke ud til, at nogen kan få styr på det - selv om Apple viser vejen.

SanDisk var for nylig så frustreret, at det udsendte reklamer, hvor iPod-tilhængerne blev kaldt for 'iChimps' (chimpanser, red.). Spørgsmålet er, om de hader iPod'en eller de mange millioner kunder, der nægter at købe deres forbandede kopier.

Oversat af Bo Madsen.

Tilbage til artiklen: Her er alle tiders 25 største teknologiske flop




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere