13-15

Tilbage til artiklen: Her er alle tiders 25 største teknologiske flop

13. Søgeportaler

Hvor er de nu? Da dot-com-bølgen var på sit højeste, havde surferne mange muligheder: AltaVista, Excite, Infoseek, Lycos og mange flere. I dag er de fleste døde. Få har overlevet som for eksempel Ask.com, men kun efter gentagne redesigns.

Kald det bare hybris. I stedet for at koncentrere sig om søgefunktionerne, gik de med i portalkapløbet. De byggede dashboards fyldt med sportsresultater, børsnyheder, horoskoper, vejrudsigter, nyheder, instant messaging, spil og betalt indhold - at finde det, du søgte efter var lige som 'Find Holger'. Hverken fisk eller fugl.

De blev en blanding af søgeportaler og portaler med generelt indhold. Yahoo fik brugerne med på sidstnævnte. Og da iværksættervirksomheden Google kom på banen med et overskueligt brugerinterface og en søgefunktion af høj kvalitet, sagde brugerne forsvind til de andre søgemaskiner.

14. Netscape 6

Vendepunktet for browseren kom i 1997, da Internet Explorer 4.0 blev udsendt. For første gang var IE bedre end Netscape Communicator. Den var ikke bare hurtigere, den havde også flere features og bedre kompabilitet med standardudstyr.

Netscape skulle have slået tilbage med det samme, men tøvede. Da Microsoft pressede på med IE5, stod Netscapes Mozillaprojekt i stampe, og der udkom kun fejlbehæftede preview-udgaver. Da Netscape endelig udsendte version 6.0, var det en oppustet rodebutik. Krigen var tabt.

Ironisk nok lever den forrige Netscape Communicator stadig som open-source-projektet SeaMonkey - sandsynligvis fordi ideen lød godt, men resultatet er skuffende.

15. Palm OS Cobalt

Det eneste der er værre end at opgive et lukrativt marked er, at få total dominans og så tabe det hele på gulvet. Hvad ellers kan man sige om Palm? De var revolutionære og konkurrencen fra Microsoft var der kun grin til overs for.

Så kom der en årrække med sammenlægninger, opkøb og rebranding. Alt i mens faldt salget. Da Palm endelig var klar med Cobalt OS i 2004, fik de ikke solgt nogle licenser.

Nu beder Palm en stille bøn. Den næste Palm OS vil være Linuxbaseret, men hvornår den kommer, anes ikke. Og det betyder heller ikke så meget. Til den tid bruger vi årets Treo'er med Windows Mobile.

Oversat af Bo Madsen.

Tilbage til artiklen: Her er alle tiders 25 største teknologiske flop




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere