Artikel top billede

(Foto: IDG News Service)

EU vil have styr på korrekt brug af RFID-teknologi

EU er på vej med en række regler for RFID-teknologien, der skal sikre, at privatlivets fred ikke bliver krænket. EU kaster sig nu ud i en etisk debat.

Computerworld News Service:EU-Kommissionen har opsat en række retningslinier for RFID (Radio Frequency Identification) teknologi i EU, men de officielle lovforslag er endnu ikke offentliggjort.

Kommissionen begrunder de uofficielle retningslinier med, at producenter af RFID-teknologi, såvel som potentielle købere, bør have hjælp til lære RFID-teknologi at kende uden at krænke privatlivets rettigheder.

Kommissionen anbefaler, at RFID-producenterne gennemfører en privatlivs-vurdering, inden de markedsfører deres varer.

Samtidig anbefaler EU industrier, der planlægger at bruge RFID-chip i deres egne produkter, at indføre et etisk regelsæt for, hvordan RFID-chippen må bruges.

Kommissionen foreslår også, at industrier, der benytter RFID-teknologi, bør enes om et symbol, der signalerer, at deres varer er udstyret med RFID-teknologi.

Bør afbrydes

Endvidere anbefaler kommissionen, at RFID-teknologien bør afbrydes i det øjeblik en vare, der indeholder en RFID-chip, bliver solgt.

"RFID-chips kan for eksempel advare forbrugeren, når mælken i køleskabet er blevet for gammel, men en sådan service bør være valgfri. Man bør selv afgøre, om ens mælkekarton skal kommunikere med køleskabet eller ej," udtaler kommissionen talsmand, Martin Selmayr.

Kommissionen har åbnet en otte uger lang høringsperiode, som ender 25. april. Kommissionen håber at kunne indføre sine anbefalinger den kommende sommer.

"Det er afgørende at kunne garantere, at denne potentielt forstyrrende teknologi respekterer folks ret til privatliv," siger Selmayr.

Tre typer

RFID kan revolutionere logistiske aktiviteter ved at lade virksomheder spore deres varer hele vejen fra fabrikken til butikshylden.

Der er i øjeblikket tre slags RFID-chip i brug i Europa:

"Passive RFID"-enheder har ikke egen strømforsyning. I det øjeblik at spænding forårsaget af en radiofrekvens rammer chippen, svarer den ved at...fortsættes

...udsende en kort digital informationsstrøm.

Dette er typisk information, der indeholder et unikt identifikationsnummer, som henviser til en indtastning i en database.

"Semi-passive RFID"-chips har indbygget batteri, som gør det muligt for dem at fungere ved meget lavere signaler og over meget længere distancer.

De er dog tilsvarende dyrere i pris.

"Active RFID" har en indbygget strømforsyning, for det meste et batteri, der gør det muligt at have mere komplekse kredsløb samt større funktionalitet.

Ifølge kommissionen blev der solgt 600 millioner RFID-enheder i Europa i 2006- næsten alle passive.

Kommissionen forudser, at dette antal vil stige til 300 milliarder i 2016.

Mere information om RFID-debatten kan findes på europakommissionens hjemmeside.

Oversat af Jimmie Gustafsson




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere