Artikel top billede

Microsoft-chefer klager over Vista på egne pc'er

Siden lanceringen af Windows Vista sidste år har brugere klaget over problemer med den grafiske brugerflade og manglende drivere. Det samme har en række af Microsofts topchefer.

Brugere af Microsofts nyeste styresystem Windows Vista har siden lanceringen i januar 2007 beklaget sig over problemer med den grafiske brugerflade og manglende drivere til forskellige programmer.

Nu viser det sig, at en række af Microsofts egne topchefer også har udtrykt deres utilfredshed med styresystemet af lignende grunde.

En af dem er Steven Sinofsky, Microsofts senior vice president, som overtog ansvaret for udvikling af Windows efter lanceringen af Vista til forbrugerne.

"Min egen multifunktionsprinter (Brother) havde for eksempel ikke drivere før 2. februar, og selv de drivere, der var klar 30. januar blev trukket tilbage og frigivet igen," skrev Steven Sinofsky i en intern e-mail den 18. februar 2007.

Har ikke alle features

Han skrev også i mailen, at brugerne af Vista ikke skal forvente, at kunne bruge alle features i deres hardware inden for en overskuelig fremtid, måske aldrig, afhængig af producenten.

"De indbyggede drivere har ikke alle features, men kan dog bruges. For eksempel kunne jeg godt printe med min Brother-printer og bruge faxen. Men netværks-setup, scanner og print til fax er nødt til at komme fra Brother," skrev Steven Sinofsky videre i e-mailen.

Han konkluderer samtidig, at Microsoft er nødt til at gøre driver-understøttelsen i Vista bedre.

Afsløringen kom frem i onsdags, da dommer Marsha Pechman ved U.S. District Court offentliggjorde hundredevis af interne e-mails fra software-giganten som del af et søgsmål, der hævder, at Microsoft vildledte forbrugerne i selskabets minimumskrav til pc'er, der kan køre Windows Vista.

Vista-kompatible pc'er?

Sagsøgerne mener således, at en række pc'er, der fik prædikatet Windows Vista-kompatibel, kun kunne køre Vista Home Basic og dermed ikke den meget omtalte feature Aero, den grafiske brugerflade, der i nogen grad minder om Apple's Mac OS X.

De interne mails fra Microsoft viser, at...fortsættes

... selskabet ændrede holdning til hardware-kravene for Vista-kompatible pc'er.

Internt mente selskabet således fra starten, at en pc for at kunne blive kaldt Vista-kompatibel skulle understøtte styresystemets WDDM (Windows Display Driver Model) videodrivere, der er et krav for at kunne køre Aero.

I januar 2006 skiftede Microsoft dog mening.

"WDDM-understøttelse for grafik er nu et anbefalet teknisk kriterium for Windows Vista-kompatible pc'er, ikke et krav," skrev Microsofts tidligere chef for OEM-divisionen, Scott Di Valerio i en e-mail den 31. januar 2006.

Andre e-mails beskriver, at Microsoft blandt andet sænkede kravene, så Intel kunne fortsætte med at sælge selskabets 915 chipset.

En e-mail-maskine

Netop Intels 915 chipset beklagede vice president for Microsofts product management, Mike Nash, sig over i en e-mail.

"Jeg blev personligt brændt af Intels 915 chipset på min egen bærbare computer (underforstået mine egne $$$). Hører vi også det samme fra mange af vores kunder? Jeg ved, at jeg valgte min bærbare computer (en Sony TX770P), fordi den havde Vista-logoet og var temmelig skuffet, da den ikke alene var ude af stand til at køre Glass (Aero red.), men mere vigtigt ikke ville køre Windows Movie Maker," skrev Mike Nash vice president for Microsofts product management i en e-mail den 25. februar 2007.

"Nu har jeg en e-mail-maskine til 2.100 dollars."

Også Jon Shirley, tidligere president og chief operating officer for Microsoft og nu en af selskabets board directors, udtrykte frustration over Vista.

I en besked dateret den 16. februar 2007 til CEO Steve Ballmer, skrev Jon Shirley om sit problem med drivere i Vista.

"Den anden maskine vil jeg ikke opgradere, fordi der endnu ikke er drivere til min Epson-printer – topmodel og i produktion, men ingen driver endnu, min Epson-scanner – af ældre dato, men også en topmodel, og de siger, at de ikke vil lave en driver hertil, og en Nikon film-scanner, der kommer en driver til, men der er ikke fastsat en dato endnu," skrev Jon Shirley til Steve Ballmer.

"Jeg kan ikke forstå, hvorfor der er mangel på drivere til et produkt, der har taget så lang tid at udvikle," skrev Jon Shirley videre.

To dage senere svarede Steve Ballmer:

"Mange tak … vil få fat i Nikon."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere