Artikel top billede

Sikkerhedssælgere flokkes om nyt Microsoft-system

Sikkerheds-firmaer står i kø for at erklære, at netop deres systemer er fuldt kompatible med den centrale sikkerheds-feature i Microsofts nye Windows Server 2008.

Computerworld News Service: Sikkerhedssælgere står på nakken af hinanden for at bedyre netop deres sikkerhedssystems kompatibilitet med Microsofts network access protection (NAP), en central sikkerhedsfeature i Windows Server 2008.

Foundry Networks, McAfee, Symantec, Avenda Systems og et nyt firma, der hedder Napra Networks har alle erklæret, at deres sikkerhedsplatforme kan tilsluttes NAP.

Denne interoperationalitet betyder for Foundry, at systemet kan bruges til at håndhæve NAPs adgangspolitikker.

NAP-klienter på Windowscomputere sender helbredstjek, Microsofts Network Policy Server 2008 evaluerer disse tjek, og baseret på resultaterne sættes Foundrys knapper til at håndhæve adgangsbegrænsningen.

Support fra McAfee

McAfee har planer om at yde support til NAP fra marts, hvor de lancerer en ny udgave af deres Network Access Control-software.

Denne platform udfører tjek på endepunkter, der forsøger at sammenkoble netværk.

Microsoft NAP-agenten opfanger tjekresultaterne og rapporterer dem dem tilbage til serveren for evaluering.

Og fra Symantec

Symantec har også proklameret en lignende kompatabilitet mellem selskabets systems 'helbredstjeksagent', som tilbyder en detaljeret beregning af endepunktssikkerhed og NAP-agenten.

Det vil være tilgængeligt fra april måned. Det understøtter et væld af håndhævelsesmuligheder fra klient til DHCP til 802.11X.

Mere præcision fra Avenda

Avenda introducerer en NAP-klient til Linux-endepunkter, som er kompatibel med NAP-features fra Windows Server 2008.

En virksomhed, der flytter over til den nye Microsoft-server kan få Linus-endepunkterne tjekket inden for et NAP-framework.

Avenda introducerer også sit Universal System Health Agent, et stykke software, der fanger præcise endepunktsstillingsdata og sender dem videre til en NAP-klient, der giver et mere udførligt billede af endepunktet.

Og fra den nye Napera

Napera har kastet sig ind i kampen med et “switch-like”- værktøj, som tilbyder en NAP-baseret server, der vil vise Microsoft NAP på Windows XP og Vista desktopsoftware, siger Todd Hooper, direktør for det nye firma.

Firmaets mål er at tiltrække mindre virksomheder, som bruger Vista og Windows XP, som understøtter NAP.

Napera tror, at kunderne er interesserede i adgangskontrol, men måske ikke ønsker at købe sig ind på Windows Server 2008, fordi den er for kompleks, siger Hooper.

Naperas værktøj, der bliver lanceret til april, vil kunne styre politikfastsættelse og håndhævelse.

Oversat af Alex Zichau Hertz




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere