Artikel top billede

Er iPhone noget værd som business-telefon?

Apple går i aften på jagt efter de velhavende erhvervs-kunder, som selskabet vil have til at hoppe på iPhone-bølgen. Men kan iPhone overhovedet bruges til det?

Selv om iPhone fra begyndelsen har været en stor succes, har den altid primært været rettet mod forbruger-markedet

Markedet for forretningstelefoner har de seneste par år været domineret af firmaet Research In Motion Ltd., som står bag den populære BlackBerry-smartphone.

En af grundene til dette har været manglende understøttelse af Exchange, sikkerhed, kryptering, tekstbehandling og lignende funktioner.

iPhone har således aldrig været en direkte konkurrent til BlackBerry.

I sidste uge sendte Apple invitationer rundt til udvalgte journalister i USA til et møde i Apples hovedkvarter i aften dansk tid.

Udviklings-værktøj

Temaet for mødet er det længe ventede iPhone Software Development Kit (SDK), som åbner op for udvikling af programmer til iPhone uden at den skal låses op på alternativ vis.

Spekulationerne er begyndt, fordi der i invitationen bliver brugt formuleringen 'nogle spændende nye enterprise-funktioner'.

Begynder Apple først at bevæge sig ind på dette marked, kan det betyde direkte konkurrence med Research In Motion, da de to firmaer vil komme til at kæmpe om de samme kunder.

Alene det at der indtil nu ikke har været nogen informationer til udviklere, eller bare adgang til tredje parts programmer, taler imod det, som erhvervskunder normalt forventer fra en mobiltelefon.

For mange er et mailprogram, som kan kommunikere ordentligt sammen med virksomhedernes systemer, øverst på ønskelisten.

"IPhone mangler en ordentlig mailklient, der kan integreres på en sikker måde i en virksomhed. Man har meget svært ved at gøre den attraktiv for erhvervslivet, så længe man ikke har sådan en, der kører rigtig direct push," fortæller Torben Rune, teleanalytiker i Netplan.

Push/Pull

Hvor et typisk mailprogram fungerer ved at mailprogrammet tjekker efter nye mails med jævne mellemrum (pull mail), kan en Exchange Server øjeblikkeligt fremsende nye beskeder via push mail.
Ffortsættes...

Designmæssige kuriositeter

Man får således sine mails med det samme, i stedet for at skulle vente på næste opdatering. Det samme koncept bruges i BlackBerry telefonen med BlackBerry Enterprise Server.

Idéen om at tage de første skridt ud på markedet for erhvervsløsninger, kom allerede tidligt i februar.

Her annoncerede IBM, at Lotus Notes vil komme til iPhone, og lignende løsninger til tilsvarende programmer forventes at være undervejs, når SDK bliver udgivet.

Interesse for erhvervslivet

Udover implikationerne overfor iPhone, som endnu ikke er kommet til Danmark, kan det tyde på en øget interesse for at fokusere mere på erhvervslivet fra Apples side.

"IPhone har nogle sjove egenskaber, som både tæller op og ned, når det kommer til erhvervslivet. Et fantastisk flot display og lækkert brugerinterface, som gør den meget let at betjene. Men manglen på forretningsapplikationer trækker ned.

Og så er der nogle designmæssige kuriositeter. Man kan eksempelvis ikke skifte batteriet ud selv. Det er ikke særlig hensigtsmæssigt på en forretningstelefon, hvor forbruget og sliddet på batteriet er væsentligt større end på en privat telefon," siger Torben Rune.

Sikker kommunikation

For at kunne komme ordentligt ind på markedet for mobiltelefoner til forretningsfolk, skal Apple også gøre mere for at leve op til de sikkerhedskrav, virksomheder har i dag.

Firmaet Research In Motion har netop her sørget for at levere en hel serverløsning, som kommunikerer sikkert med de ansattes BlackBerry-telefoner.

"Det er et rigtig godt eksempel på, hvordan man løfter noget bøvl, som sikkerhed og synkronisering i virkeligheden er, ud af en it-afdeling og over som en tjenesteydelse, du bare køber," fortæller Torben Rune.

Mødet finder sted senere i dag og har fået titlen 'iPhone Software Roadmap', og det er endnu uvist, om Apple vil sende sit SDK med det samme eller blot fremlægge en nærmere defineret plan for lanceringen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere