Artikel top billede

Danske Asetek får ny direktør - stifter flytter til USA

Stifter og topchef for danske Asetek, André Sloth Eriksen, dropper posten som administrerende direktør for at pakke kufferten og flytte til USA.

Nordjyske Asetek får ny administrerende direktør. Hidtidig topchef og selskabets stifter, André Sloth Eriksen, forlader nemlig topposten i selskabet, der producerer køleløsninger til computere.

Grunden til direktørskiftet er, at André Sloth Eriksen er flyttet til USA for at udvide forretningen, fortæller han.

I øvrigt oplyser han, at det rent skattemæssigt slet ikke kan betale sig at være direktør i Danmark, samtidig med at han sidder i USA.

Derfor trådte han ud af direktionen 31. december 2007 og fungerer nu som direktør for selskabet over Atlanten.

Selv om han på papiret ikke fungerer som administrerende direktør længere, er han stadig koncernchefen, der træffer de forretningsmæssige beslutninger, fortæller han.

Ingen ændringer

Asetek har gennem de seneste år vundet en hel stribe priser for selskabets kølingsystemer, der gør det muligt at trykke mere ydelse ud af processorer og samtidig sænke støjniveauet.

Tidligere økonomichef Peter Dam Madsen er trådt til som administrerende direktør, men kommer dog stadig til at rapportere til André Sloth Eriksen, der stadig er medlem af bestyrelsen.

”Det kommer til at fortsætte, som det hele tiden har gjort. Han (André Sloth Eriksen, red.) er stadig den store globale leder. I det daglige i Danmark er det mig, der har det sidste ord. Men det er ikke mig, der er den forretningsmæssige leder,” siger Peter Dam Madsen til Computerworld.

Han har været økonomichef i knap to år.

”Når André Sloth Eriksen flytter til USA, er det praktisk, at man kan tage den sidste beslutning uden at skulle ringe til USA hele tiden,” siger Peter Dam Madsen

Smartere

Han mener, at det er...fortsættes

... smartere, at André Sloth Eriksen er flyttet til USA.

”Han etablerede virksomheden og kan bedre sælge konceptet end en amerikaner, vi hyrer til opgaven. Derfor er det guld værd, at han er derovre,” fortæller han.

HP er den første store kunde i rækken, og indenfor to kvartaler forventer André Sloth Eriksen have verdens fem største it-virksomheder som kunder.

I 2000 blev opfinderen André Sloth Eriksen, Asetek A/S, kåret til Årets janteknuser.

Selskabets produkter har i flere år været meget populære blandt især pc-spillere og pc-buffs, og den nye strategi sigter blandt andet mod at nå ud til nye målgrupper, der ikke begrænser sig til spil-pc'er, men også mediecentre og spilkonsoller, hvor et lavt støjniveau bliver regnet for vigtigt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere