Artikel top billede

Microsoft-dommer skal ind i dokument-kampen

Et flertal i Folketinget vil bede den anerkendte jurist Bo Vesterdorf om at stå i spidsen for evalueringen af OOXML og ODF i det offentlige. Microsoft-chef udtrykker tillid til politikerne.

Meget tyder på at Bo Vesterdorf, tidligere dommer og retspræsident ved EF-domstolen, bliver bedt om at stå i spidsen for næste års evaluering af ODF og OOXML.

Den tidligere topdommer, der stod i spidsen for EF-Domstolen, da den fastholdt en bøde på 3,7 milliarder kroner til softwaregiganten Microsoft, er blevet bragt i spil til rollen som uvildig ekspert af Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti. Han har opbakning til forslaget fra en samlet opposition.

Morten Helveg Petersen, der er Radikale Venstres it-ordfører, mener, at Bo Vesterdorf er en naturlig kandidat.

"Jeg synes, det lyder spændende. Han har jo oplagt stor erfaring i teknisk komplicerede sager, så det er et spændende bud," siger Morten Helveg.

Minister under lup

Ole Hækkerup fra Socialdemokraterne mener, at det er helt centralt at finde uvildige eksperter, og han ser Bo Vesterdorf som en oplagt kandidat.

Samtidig konstaterer Socialdemokraternes it-ordfører, at det har vist sig at være nødvendigt at følge processen omkring de åbne dokumentstandarder tæt.

Fortsættes...

Teori og virkelighed

"Desværre har vi jo været nødt til at følge sagen ret tæt blandt andet omkring udvælgelsen," siger Ole Hækkerup og tilføjer, at der også er uenighed om Konkurrencestyrelsens rolle i evalueringen.

"Der bliver fremover også rigeligt behov for fortsat at kigge ministeren over skulderen hvis der skal komme noget som helst fornuftigt ud af det," lyder det fra Ole Hækkerup.

I denne uge indsendte ordførerne forslag til videnskabsminister Helge Sander (V), og nu er det op til ministeren at komme med et udspil, inden it-ordførerne skal nå til enighed om, hvem der skal udvælges.

Tillid fra Microsoft

Hos Microsoft Danmark vil administrerende direktør Jørgen Bardenfleth afvente politikernes beslutning. Han håber, at politikerne vil vælge eksperter, som kan vurdere de praktiske aspekter af dokumentspørgsmålet i for eksempel kommunerne.

"Vi har tilllid til, at politikerne kan finde frem til de rigtige personer og koble det saglige med, at de har indsigt i, hvad der er muligt ude i den virkelige verden," siger Microsoft-direktøren.

Han vil helst ikke blande sig i, hvem der udpeges til evalueringen.

"Jeg har ikke lyst til at gå ind i persondiskussioner, men jeg kan forstå, at rent fagligt er Bo Vesterdorf en stor juridisk kapacitet," siger Jørgen Bardenfleth.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere