Artikel top billede

IBM: Her er teknologien til at bygge sikre mashups

Ny IBM-teknologi sigter mod nemme og sofistikerede mashup, hvor sikkerheden ifølge IBM er i top. Læs mere om "Smash" her.

Computerworld News Service: IBM er klar med en kode, der ifølge selskabet vil øge sikkerheden for mashups til erhvervsbrug.

Analytikere siger, at teknologien vil hjælpe virksomheder med at samle data fra websites eller virksomheders systemer i "rige" internet-applikationer uden risiko for at blotlægge følsomme data.

"Vi har i en hel del år arbejdet på web 2.0 og mashups," sigerRod Smith, vicedirektør i IBM.

"Denne teknologi vil give folk mulighed for at skabe en mashup, uden at man skal bekymre sig om at angreb mod sine personlige data."

Den hedder Smash

IBM kalder teknologien Smash – en sammentrækning af "secure mashup."

Selskabet bidrog med koden til Smash til OpenAjax Alliance, der er en gruppe producenter dedikerede til den "succesfulde indførelse af åbne og indbyrdes kompatible Ajax-basede webteknologier."

Ifølge IBM gør teknologien mashups sikre ved at adskille kode og data fra de to applikationer, som virksomheder ønsker at kombinere.

Når de to applikationers kode er adskilt, sammensmeltes de gennem en sikker kommunikationskanal.

Lagerforvalteren bliver glad

IBM giver et hypotetisk eksempel af en erhvervsmashup, der kan have nytte af tjenesten.

Hvis en lagerforvalter for en isenkramsbutik har brug for at afgøre, hvor mange sneskovle, der skal distribueres til forskellige steder, kan han lave en mashup af sine lagerdata sammen med en applikation, der overvåger vejret.

Han kan så sende skovlene derhen, hvor der vil blive brug for dem. Men da lagerdataen er proprietær, er det vigtigt, at en tjeneste som Smash sikrer den.

Alle kan bruge den

Ifølge Smith vil erhvervsfolk, ikke kun udviklere og teknologer, være i stand til at bruge mashup-værktøjet til at skabe deres egne applikationer. Han tilføjer, at applikationerne kan pushes som widgets over virksomheders intranet eller over internettet.

"Erhvervsfolk kan skabe og håndtere dem," udtaler han.

"De kan snuppe stumper af information eller dele af applikationer. De har brug for den fleksibilitet, det giver, at kunne samle information baseret på deres aktuelle erhvervsbehov."

Jeffrey Hammond, analytiker ved Forrester, er delvis enig med Smith og bemærker, at teknologien har potentialet til at give erhvervsfolk mulighed for at skabe mashups, men at udviklere har en opgave med at gøre Smash mere tilgængelig for nybegynderen i frontend-delen.

"Teknologien sætter rammen eller fundamentet til at brugere selv kan gøre det, men udviklere vil være nødt til at bygge ovenpå først," siger han.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere