Artikel top billede

Michael Laudrup-domæne tacklet af fodbold-fan

En nordjyde har registreret et domæne, der klart tilhører fodbold-ikonet Michael Laudrup. Klagenævn opfordrer danskerne til at tænke på reglerne, inden de køber domæner.

Store-patter.dk, lorte-butik.dk og michael-laudrup.dk.

Det er blandt de domæner, som den 33-årige Michael Peter Præst fra Støvring ejer.

Jurist og partner Martin Dahl Pedersen fra Kromann Reumert er imidlertid ikke i tvivl om, at Michael Laudrup vil få tildelt domænet omgående, hvis han vælger at sende en klage til Klagenævnet for Domænenavne.

"Det domæne er beskyttet af god domæneskik. Desuden er navnet beskyttet ved, at alle ved, hvem Michael Laudrup er," siger Martin Dahl Pedersen, der er specialist i ophavsret.

Han forklarer, at domænet kun må bruges af andre, hvis personen giver sit samtykke.

Snart fanside

Michael Peter Præst, der har ejet Michael-Laudrup-domænet siden august 2001, har ikke fået lov at bruge domænet af det store fodbold-ikon.

Han forklarer, at han er fan af Michael Laudrup, og at han på et tidspunkt vil lave en fanside om ham.

"Men det er bare ikke lige blevet til noget endnu. Jeg har mange projekter i gang," siger han.

Michael Peter Præst fortæller, at han ejer mange tomme domæner, hvor det på samme måde er planen, at han senere vil fylde indhold på.

Han afviser at have købt domænet med henblik på senere at kunne presse en høj pris ud af Michael Laudrup for domænet.

Fortsat mange klager

Hos Klagenævn for Domænenavne oplever man på trods af de mange sager i medierne om domænestridigheder ikke et fald i antal klager.

Det ligger nogenlunde stabilt med omkring 300 klager om året, dog med en vis stigning i 2007, oplyser sekretær Simon Hutters fra nævnet.

Også antallet af klager, der får medhold, ligger på det samme niveau år efter år.

Derfor mener Simon Hutters da også, at folk bør være bevidste om reglerne på området.

"Man bør naturligvis skal være ligeså opmærksom på at overholde de regler, der gælder i forbindelse med registrering og brug af domænenavne, som alle andre regler," siger han.

Det har ikke været muligt at få oplyst, om Michael Laudrup har tænkt sig at hive Michael Peter Præst i Klagenævnet for Domænenavne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere