Artikel top billede

Kunøes Mondo-redning skaber ny alliance

Computerview: Med fredagens overtagelse af kontrollen i Mondo kan Ib Kunøe og Michael Gaardboe begynde at skabe en ny alliance med Microsofts forretningsløsninger som rygrad.

Computerview: Fredag eftermiddag slog Ib Kunøe til igen i rollen som redningsmand i den danske it-branche. I en fondsbørsmeddelelse og efterfølgende pressemeddelelse præsenterede it-serviceselskabet Mondo to nye storaktionærer: Consolidated Holdings A/S og Gaardboe Holding A/S.

De nye storaktionærer, med Ib Kunøe og Michael Gaardboe i hovedrollerne, kontrollerer 43 procent af selskabets aktiekapital og planlægger på generalforsamlingen den 25. april at få indsat Ib Kunøe som bestyrelsesformand og Michael Gaardboe samt Mondos nuværende bestyrelsesformand Morten Steen Jørgensen som bestyrelsesmedlemmer.

Samtidig stiller Ib Kunøes Consolidated Holdings A/S et ansvarligt lån på 25 millioner kroner til Mondo. Et lån der kan ændres til et konvertibelt lån. Og det konvertible lån kan senere konverteres til aktiekapital.

Kunøes model

Dermed er Ib Kunøe i gang med endnu en redningsaktion i den danske it-branche efter opskriften de rigtige folk og aktiv anvendelse af børsnotering. Sådan som han med vekslende succes også har gjort med konsolideringen af Topnordic, Ementor og Atea samt i selskaber som Columbus IT og Danware.

I pressemeddelelsen om købet af Mondo-aktierne skriver Ib Kunøe:
”Mondo har nu fundamentet til at gennemføre den nye strategi, herunder realisere potentialet i samarbejdet med Microsoft.”

Nu kan et nyt kapitel begynde for det hårdt plagede Mondo A/S. Siden børsnoteringen i 2006 er virksomheden sunket øknomisk i knæ. Efter overtagelsen af CRM-huset Aqcel i januar 2007 gik det helt galt og Mondos direktør siden 1998, Anders Christian Andersen blev i oktober fyret efter en sag om insiderhandel.

Dårlig ledelse

”Desværre har Mondo været ramt af dårlig ledelse, for dyre, hurtige opkøb og manglende integration af de opkøbte virksomheder, skriver Ib Kunøe i pressemeddelelsen fra fredag.

Anders Christian Andersen havde ellers tilbage i 2003 købt Mondo tilbage fra den krakkede franske koncern Integra og var gået i gang med at fokusere arbejdet på hosting og udvikling af relaterede serviceprodukter – blandt andet kundehåndteringsløsninger eller CRM.

Kort efter børsnoteringen i 2006 fortalte Anders Christian Anders i den trykte udgave af Computerworld, hvordan han forventer, at Microsoft med deres Live-strategi vil skabe et marked for standardiseret it-service for mindre virksomheder.

”Så vi skal skygge Microsoft strategi for at få det til at virke,” sagde Anders Christian Andersen altså i november 2006.

Ny direktør

Den sidste måned har Mondo så været under ledelse af Lars Nordenlund Friis, der er blevet hentet til firmaet som administrerende direktør fra et job som senior director worldwide ISV Business i Microsofts hovedsæde i Redmond. Og i Gentofte har Ib Kunøe også holdt øje med både Mondos strategiske muligheder og dårlige økonomi.

For i Ib Kunøes portefølje af storaktionærposter findes også Columbus IT, som er stiftet af en anden storaktionær Michael Gaardboe, der også er administrerende direktør. Selskabet udvikler og sælger løsninger baseret på produkter fra Microsoft Business Solution.

I fredagens pressemeddelelse skriver Ib Kunøe:

”Mondos produkter – outsourcing, software as a service, industriløsninger og konsulentservice er blandt verdens bedste løsninger. Med kapitaltilførslen og Lars Nordenlund Friis i spidsen er det kun et spørgsmål om at komme i arbejdstøjet.

Kunderne er der og nu får de mere end 300 kompetente medarbejdere i Ukraine, Pakistan og Danmark mulighed for at fokusere på kunderne og løsningerne. Endelig vil jeg sige, at jeg ser gode muligheder for at styrke det eksisterende samarbejde mellem Mondo og Columbus IT.”




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IAM-medarbejder

Scanreco Nordic A/S

Softwareudvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere