Artikel top billede

Så meget online-indhold producerer danskerne

Danskerne er ikke gode til at uploade video på nettet, mens vi derimod er flittige til at bygge hjemmesider og hænge ud på sociale netværk. Det viser en ny Computerworld-undersøgelse.

Kun seks procent af online-danskerne har prøvet at uploade en video til hjemmesider som eksempelvis youtube.com og metacafe.com.

Det viser en undersøgelse, som Computerworld har foretaget i samarbejde med analysehuset Userneeds, hvor over 1.000 online-danskere er blevet spurgt om deres internet-produktioner.

"Antallet af video-uploadere er en del lavere end, hvor mange der uploader video i andre lande," siger internetforsker fra IT-Universitetet Lisbeth Klastrup.

Hun peger blandt andet på en undersøgelse foretaget af det amerikanske analyseinstitut PEW, der viser, at 22 procent af amerikanerne bruger deres mobiltelefon til at optage video med – hvorefter 14 procent uploader indholdet til nettet.

Lisbeth Klastrup fortæller, at der generelt er mange forhindringer og spørgsmål med hensyn til at uploade video til nettet.

Hvordan får man mobilt indhold fra mobilen til sin computer – og videre ud på nettet? Koster det noget? Skal jeg redigere i indholdet?

"Grundige forklaringer og instruktioner om, hvor meget en video må fylde er helt nødvendige, viser undersøgelser," lyder det fra Listbeth Klastrup.

Derimod er oprettelsen af video-profiler ikke nogen hindring, fordi danskerne generelt er friske på at oprette profiler overalt på nettet.

Halvdelen producerer indhold på nettet

Computerworld-undersøgelsen viser, at hele 47 procent har prøvet at udforme eller været med til at sætte gang i en hjemmeside.

Og selvom "lave en hjemmeside" kan være dekoration af personlige profiler på sociale netværks-sites, kommer det tal bag på Lisbeth Klastrup.

"Folk ser det åbenbart som noget meget vigtigt at være til stede på nettet. Det sker jo ofte i forhold til ens hobby, jobs, dating og i sociale netværk," forklarer hun.

De yngre bliver ældre på sociale netværk

Netop sociale netværk er også uhyre populære i Danmark.

Fortsættes...

Danskerne vilde med sociale netværk

42 procent er medlemmer på et eller flere sociale netværk som Facebook, Myspace eller Linkedin, viser Computerworld-undersøgelsen.

Og noget tyder på, at det ikke kun er de yngre generationer, der tænder på at kommunikere socialt og uformelt sammen via sociale portaler, for mere end 80 procent af danskerne i undersøgelsen er 30 år eller over.

"Det er pudsigt, at unge, som tidligere var storforbrugere på sociale netværk, hele tiden bliver ældre på tjenesterne, mens nye unge kommer til," siger Lisbeth Klastrup.

Internationalt er Danmark rigtig godt med, da en Ofcom-undersøgelse viser, at kun 12 procent bruger sociale netværk i Tyskland, 17 procent i Frankrig og 22 procent i Italien.

England ligger lige efter Danmark med 39 procent, mens USA er nede på 34 procent. Canada er derimod topscorer, fordi 53 procent af online-brugerne har en social profil på nettet.

Blogs er populære i Danmark

Computerworld-undersøgelsen afslører også, at knapt hver femte online-dansker skriver eller kommenterer på blogs. Otte procent skriver på deres egen blog, og yderligere ni procent har prøvet at kommentere på et blog-indlæg.

21 procent læser derimod kun weblogs, mens 62 procent slet ikke interesserer sig for den relativt nye hjemmeside-form med personlige meninger om alt mellem himmel og helvede.

"Antallet af blog-interesserede ser jeg som et meget positivt tegn. Jeg fornemmer også i mit daglige arbejde, at jeg aldrig behøver at forklare, hvad en blog er, fordi det efterhånden er en meget fasttømret genre på nettet," siger Lisbeth Klastrup, der selv er en rutineret weblogger.

Alene netstedet overskrift.dk har omkring 80.000 bloggere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere