Artikel top billede

OpenOffice lappes med kritisk opdatering

Open source-kontorpakken OpenOffice skal lappes med en kritisk opdatering. Eliminering af sårbarheder bliver en større og større udfordring for open source-miljøet.

De brugere, som benytter sig af kontorpakken fra open source-folket, skal gøre sig klar til at lappe systemet med en kritisk opdatering.

Der er nemlig blevet frigivet en sikkerhedsopdatering, som lukker en række sårbarheder, der kan bruges til at afvikle ondsindet kode på ikke opdaterede systemer.

Opdateringen er rettet mod OpenOffice-installationer, der er ældre end version 2.4, og de installeres ikke automatisk.

Større sikkerhedsudfordringer

Kontorpakken udnyttes ved at afsende et særligt udformet dokument eller ved at indlejre den ondsindede kode på en webside.

Alle sårbarhederne er de såkaldte heap overflows, der kan udløses ved filtyper som .EMF, .ODF eller Quattro Pro-filer, det oplyser sikkerhedsfirmaet CSIS.

Problemet i forbindelse med afvikling af ODF-filer skyldes en fejl i OpenOffice, der udløses, når dokumentet indeholder XForms med tredjeparts-biblioteket ICU, som er udviklet af IBM.

Tredjepartsleverandører som IBM er et sikkerhedsproblem for open source-kontorpakken, fordi det gør det mere besværligt at finde frem til sikkerhedshullerne.

Tredjepartsleverandørerne forsyner OpenOffice med kode, der giver brugeren flere muligheder i programmet, men samtidig giver større muligheder for at udnytte sårbarheder.

"Når man vil have høj funktionalitet i OpenOffice, inddrages mange tredjeparts leverandører, og det giver højere risiko for sikkerhedshuller, og så gør det samtidig fejlfindingsarbejdet mere besværligt," siger Peter Kruse, der er sikkerhedsekspert i CSIC.

"Open source-folket har traditionelt været gode til at lukke sikkerhedssårbarheder, men denne gang har det taget noget tid, og udfordringen bliver større i fremtiden," lyder det fra Peter Kruse.

Microsoft har den åbenlyse fordel, at al koder er udviklet et sted, og derfor er det lettere at fejlfinde i den

Yderligere oplysninger om opdateringen kan findes på OpenOffice’ websted.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere