Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Google Apps-udfordrer fra Microsoft klar til take-off

En ny web-baseret service fra Microsoft, Live Mesh, vil lade brugerne dele data på tværs af pc'er og andre enheder.

Microsoft lancerer nu endnu et tilbud for at tage kampen op mod Google på internetbaserede værktøjer.

Live Mesh hedder tilbuddet, og servicen kan bruges både som en udviklingsplatform og til fil- og mappedeling samt synkronisering for slutbrugeren, fortæller Amit Mital, general manager for Microsoft Live Mesh.

Fra en web-baseret Live Desktop kan brugerne forbinde pc'er og mobile enheder til forskellige mapper både på enheder og pc'er samt på nettet.

Når en pc eller enhed er forbundet til Live Mesh vil der blive downloadet et stykke software til aktivering af enheden.

Når det er sket, kan brugerne bestemme hvilke mapper på computeren, der skal synkroniseres til Live Mesh.

Når der sker ændringer i indholdet i mappen hvad enten det er på selve pc'en, enheden eller på Live Mesh vil ændringen blive opdateret næste gang, man forbinder til nettet.

"Hele ideen, fra et brugerperspektiv, er, at du stadig kan have adgang til dokumenter online og offline, og vi tager os af ændringerne," siger Amit Mital.

Collaboration tool

Brugerne kan samtidig få adgang til og kontrollere alle enheder i Live Mesh gennem Live Remote Desktop, der bygger på Windows Remote Desktop.

Derudover vil Live Mesh også kunne fungere som et collaboration tool, der giver...fortsættes

... brugerne adgang til at se og bruge mapper og filer fra andre godkendte brugere i Live Mesh-netværket.

Microsoft ser ikke blot den nye service som et tilbud til slutbrugerne, men også til udviklere, fordi man hurtigt kan bygge applikationer til forbedring af deling og synkronisering af filer mellem forskellige enheder, fortæller Amit Mital.

Som eksempel nævner han en applikation, der gør det muligt at etablere et centralt sted på nettet til data, som brugerne uploader på forskellige websider som for eksempel Facebook og Twitter.

Og Live Mesh bygger ifølge Amit Mital også på Web 2.0-teknologier som Representational State Transfer (REST) og Atom Syndication Format, som alle udviklere har adgang til og kan bruge.

Forretningsmodellen?

Det er endnu ikke besluttet, hvilken forretningsmodel Microsoft vil anvende, men Amit Mital fortæller, at selskabet overvejer flere forskellige.

Det er både en reklamefinansieret service eller en form for abonnementsbetaling, der er inde i billedet.

I første omgang vil 10.000 brugere med et Windows Live-id blive inviteret indenfor i varmen.

Og til at starte med er det kun brugere, der kører Windows XP eller Vista, der kan få gavn af servicen, men i løbet af et par måneder vil servicen også blive tilgængelig for Mac-brugere og på mobile enheder, begyndende med Windows Mobile.

Senere vil enheder som Zune, Xbox og digitale fotoapparater også kunne blive en del af Live Mesh.

Live Mesh ventes officielt afsløret torsdag på Web 2.0 Conference i San Francisco.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere