Så tomt er der ikke i Folketingssalen idag. På www.direkte.ft.dk kan du netop nu og indtil cirka kl. 13 følge med i dedebatten om åbne standarder i det offentlige Danmark.

OOXML-rivegilde i Folketinget netop nu

Implementering af de åbne standarder diskuteres af it-ordførerne på Christiansborg i dag. Følg debatten her.

Videnskabsminister Helege Sander (V) kommer givetvis under pres fra it-ordførerne, når han i dag skal redegøre for implementeringen af åbne standarder i det offentlige Danmark i Folketingssalen på Christiansborg.

Især spørgsmålet om det omstridte OOXML-format vil blive diskuteret på Morten Messerschmidts opfordring, da han tidligere på måneden stod bag indkaldelsen til forespørgselsdebatten.

Indkaldelsen kommer, efter det tilsyneladende ikke har været muligt at nå til enighed om den evaluering af B103 om åbne standarder, som skal være afsluttet næste sommer, når prøveperioden udløber.

Til den tid skal it-ordførerne blandt andet have besluttet, om begge ISO-standarder, ODF og OOXML, skal gøres til obligatoriske i offentligt regi trods flere kompatibilitets-problemer – eller om kun det ene format løber af med sejren.

Konkurrence og interoperabilitet
Angående det kildne spørgsmål om indførelsen af de to dokument-standarder, vil it-ordførerne slå på, at interoperabiliteten og konkurrenceforholdene skal undersøges grundigt.

Morten Messerschmidt vil sammen med de andre it-ordførere have klart svar på, om Konkurrencestyrelsen kommer med i arbejdet med konsekvenserne af især OOXML i den offentlige sektor.

Tidligere har videnskabsminister Helge Sander pure afvist det med ordene "Jeg tror ikke engang, at Bendt Bendtsen kan bede styrelsen om det, fordi den er uafhængig. Det mener jeg, står klart."

Men måske kan piben få en anden lyd i dag, da Folketinget under forespørgselsdebatten kan pålægge ministeren at få fire specifikke spørgsmål til Konkurrencestyrelsen med i undersøgelsen af effekten ved OOXML i det offentlige.

Panel udpeges
Udover diskussionen den nuværende status for indførslen af de åbne standarder i det offentlige, vil it-ordførerne i fællesskab med Helge Sander formentligt udpege det uvildige ekspert-panel, der skal undersøge interoperabiliteten og konkurrenceforholdene omkring OOXML og ODF.

Blandt de navne der nævnes i rygtestrømmene er EF-dommer Bo Vesterdorf, der tidligere har haft afgørende fingre i domme mod Microsoft for misbrug af dominerende markedspositioner.

Også professor Mogens Kühn Pedersen fra Copenhagen Business School har været nævnt som et oplagt valg til panelet.

Selskabet bag OOXML, Microsoft, har inden forespørgselsdebatten pudset sit kommunikationsbureau på to af landets it-medier for at udtrykke bekymring omkring et eventuelt valg af en "politisk domstol."´

Debatten følger efter diskussion om forhøjelse af årspenge til Prins Joachim og kan følges her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.