Mandagens aviser om it

Finsk kundeflugt fra Danske Bank grundet it-problemer. Nye omvæltninger i TDC. Nyt ERP-system skal sikre vækst i Vestas. Statsstøtte skævvrider telekonkurrencen. Teleselskab dumper prisen på mobilt internet.

Finsk kundeflugt fra Danske Bank grundet it-problemer

I dag kender ingen de økonomiske konsekvenser af den mistillid, som it-integrationen af finske Sampo Bank har skabt for Danske Bank, men i hvert fald estimerer en finsk avis, at mellem 15.000 og 20.000 kunder har forladt Sampo Bank. Selv vurderer Danske Bank dog at have mistet 5.000 kunder. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Nye omvæltninger i TDC

TDC's nytiltrådte formand varsler nye store omvæltninger i et internt blad. Samtidig med at man nedlægger 860 stillinger, der allerede er varslet, vil der ske beskæringer i det magtfulde hovedsæde. "TDC må tilpasse sig hurtigt for at bevare styrken, og det kan opleves meget voldsomt, fordi TDC ikke er vant til at skulle foandre sig så meget, så hurtigt," siger TDC's formand Vagn Sørensen til medarbejderbladet Aspekt. Udtalelserne har internt skabt røre. (Børsen)

Nyt ERP-system skal sikre vækst i Vestas

Vindmølleproducenten Vestas er godt i gang med at implementere et af Danmarks største ERP-systemer på rekordtid. Topcheferne styrer projektet, og de ser det som en forudsætning for at nå de skyhøje vækstmål i Vestas. Tyske SAP leverer systemet, der koster et trecifret millionbeløb og som i sin helhed berører 10.000 medarbejdere i 20 lande. (Berlingske Tidende)

Statsstøtte skævvrider telekonkurrencen

Med beløb, der nærmer sig milliardklassen, støtter staten gennem skattebegunstigelser salget af bredbånd. Men støtten låser bredbåndsmarkedet fast på to teleselskaber, lyder kritikken fra Strand Consult, der har regnet sig frem til, at TDC og Cybercity sidder på 97 procent af samtlige bredbåndskunder med medarbejderbredbånd i Danmark. Ifølge Strand Consult står medarbejderbredbånd for 37 procent af det private ADSL-marked i Danmark. (Børsen)

Teleselskab dumper prisen på mobilt internet

Sonofon dumper priserne på at bruge mobiltelefonen til beskeder og internet i Skandinavien. Fra 1. maj vil Danmarks næststørste teleselskab efter TDC sænke prisen fra 25 kroner til tre kroner per megabyte data i Sverige, Norge og Danmark. Det forudsætter dog et tillægsabonnement på 40 kroner om måneden. (Berlingske Tidende)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere