Artikel top billede

Politichef: Videoovervågning er en fiasko

Milliardinvesteringer i overvågningsteknologi har ikke hjulpet på kriminalitetsbekæmpelse. Derfor skal videoovervågningen effektiviseres.

"En fuldkommen fiasko."

Sådan karakteriserer en ledende engelsk politichef anvendelsen af videoovervågning til kriminalitetsbekæmpelse.

"Milliarder af pund er brugt på udstyr, men der er ikke tænkt over, hvordan politiet skal bruge billederne og hvordan det skal bruges i retten. Det har været en fuldstændig fiasko: kun tre procent af kriminalitet opklares med CCTV," sagde Mick Nevill ifølge The Guardian.

Udtalelserne faldt på sikkerhedskonferencen Security Document World

Computerworld har tidligere rapporteret, at videoovervågning ikke nedbringer kriminaliteten.

Selv om den hidtidige anvendelse af videoovervågning er en fiasko, så mener Mick Nevill ikke at man skal droppe teknologien. Tværtimod.

En af årsagerne til fiaskoen er, at anvendelsen af de mange kameraer i England - et bud går på at der er 4,2 millioner overvågningskameraer - ikke er koordineret på nogen måde.

Koordinering og avanceret teknologi er løsningen

Som leder af Visual Images, Identifications and Detections Office (Viido) i New Scotland Yard er Mick Nevill igang med et pilotprojekt, der skal effektivisere anvendelsen af videoovervågning.

Det indbefatter blandt andet etablering af en billeddatabase dækkende hele London. Erfaringerne fra en koordineret anvendelse af videokameraernes billeder er ifølge Mick Nevill gode.

I områder hvor Viido-projektet er i anvendelse hjælper videoovervågning nu politiet med opklaringen af 15-20 procent af gaderøverier.

Viido er også igang med at undersøge om de kan bruge specialudviklet software til at gøre anvendelsen af videoovervågning mere effektiv.

Er teknologien moden?

Softwaren kan blandt andet bruges til at følge mistænkte i bestemt tøj med bestemte mærker eller logoer.

"Nogle gange kigger du måske efter et billede af en person med en rød trøje og en grøn drage på. Det kan teknologien hjælpe med at finde," siger Mick Nevill.

Ifølge The Guardian har efterforskere ved at følge en mistænkt med specielt tøj tilbage i videooptagelserne været i stand til at identificere den mistænkte, når han eksempelvis har taget sin hætte ned.

Samtidigt vil Viido også anvende videooptagelserne mere aktivt ved at lægge optagelser af mistænkte på nettet.

"Vi vil begynde at lægge billeder på internettet og spørge: Hvem er denne fyr? Hvis de kriminelle ser, at CCTV fungerer, så er de mindre tilbøjelige til at begå forbrydelser."

En af Mick Nevills kolleger stiller spørgsmål ved, om teknologien kan levere, hvad leverandørerne lover.

Graham Gerrard er formand for det engelske politiforbunds CCTV-arbejdsgruppe. Han siger, at man jævnligt drøfter muligheden for at søge i billeddatabaser og matche billeder af mistænkte med tidligere lovbrydere.

"Nogle gange når udstyret skal bruges i praksis, så er det ikke så vidunderligt, som de sagde, det ville være."

Det har blandt andet betydet, at et projekt kaldet Facial Identification National Database (Find),som startede med at indsamle billeder af kriminelle, er blevet midlertidigt standset.

"Jeg tror, Find er blevet indstillet, indtil teknologien er moden. Inden du kan digitalisere billeder af enhver kriminel, skal du have de rette lysforhold og et godt billede. Vi er stadig et stykke vej fra en national database. Der er stadig etiske og tekniske problemer som skal overvejes."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere