Artikel top billede

Microsoft reagerer på Windows SP3-problemer

Microsoft bekræfter problem med Service Pack 3 til Windows XP og tilbyder gratis telefonsupport.

Her efter pinsen er der stadig stor aktivitet på Microsofts Technet-supportforum.

Siden Microsoft lagde Service Pack3 til Windows XP ud til download på Windows Update, er der blevet rapporteret en del fejl.

Den mest udbredte fejl er en evig genstart, der rammer AMD-maskiner, hvor Intel-driveren intelppm.sys er installeret.

Microsoft bekræfter fejl

I en officiel meddelelse bekræfter Microsoft, at hovedproblemet skyldes anvendelsen af Intel-driveren på AMD-maskiner.

"Selve hovedårsagen til problemet er komplekst, men det opstår grundet OEM'er (pc-leverandører, red.), der fejlagtigt anvender Windows XP images beregnet til Intel-baserede computere på ikke-Intel chipsæt."

Microsoft gør i den officielle meddelelse opmærksom på, at man allerede tilbage i 2004 advarede mod den ukorrekte brug af images.

"Microsoft har aldrig supporteret den type cross-platform imaging, og vi mindede OEM'er om ikke at anvende den proces tilbage i 2004."

Mindre antal brugere ramt

Microsoft har ikke nogen opgørelse over, hvor mange Windows XP-brugere der er ramt af problemerne, men Microsoft mener, det er en lille andel af Windows XP-brugerne.

"Selv om antallet af ramte kunder er ukendt, mener vi, at det kun berører et lille antal Windows XP-brugere," hedder det i meddelelsen fra Microsoft.

Der er meldinger om, at Intel-maskiner i nogle tilfælde også får problemer, men ifølge Microsoft i Danmark er den officielle melding, at det er anvendelsen af Intel Windows XP-images til ikke Intel-maskiner, der er hovedproblemet.

Nyt filter på Windows Update

Microsoft meddeler, at de vil lægge et filter på Windows Update, så Windows XP SP3 ikke tilbydes til maskiner, hvor evig genstart kan opstå.

"For at beskytte vores kunder, vil Microsoft snarest placere et filter på Windows Update så Windows XP SP3 ikke vil blive tilbudt til computere som kan blive ramt af problemet," lyder det fra Microsoft.

For at hjælpe kunder i nød, tilbyder Microsoft gratis telefonsupport til hjælp med installation af Windows XP SP3.

Blogger med fejlinformation

Bloggeren Jesper Johansson har brugt pinsen til at opdatere sin blog med yderligere information om SP3-problemerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere