Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Microsoft får bunker af ros for Office-åbenhed

Beslutningen om at åbne Office-pakken for ODF er en forretningsmæssig klog beslutning, mener professor. Også Open Source Leverandørforeningen hilser initiativet velkomment.

Kløgtigt.

Sådan karakteriserer professor John Kaj Christiansen fra Copenhagen Business School (CBS) Microsofts beslutning om at indlemme ODF og PDF-formaterne i sin kommende opdatering til Office-pakken, der forventes at være til rådighed i første halvår af 2009.

"Microsoft har traditionelt holdt sine egne produkter og formater helt tæt til kroppen. Ved at vise åbenhed og udbyde konkurrerende standarder i sin Office-pakke lever selskabet op til forbrugerens ønsker og behov," siger CBS-professoren, der er ekspert i it-innovation og strategisk anvendelse af it.

Skydeskive for kritik

John Kaj Christiansen påpeger, at Microsoft ellers var ved at tage en helt anden vej end resten af it-verdenen, hvor åbenhed langsomt vinder indpas både på nettet og i form af standarder.

"Ved at lukke sig om sine egen kerne-forretning, så var Microsoft jo ved at blive en konstant skydeskive og være sårbar over for kritik fra både konkurrenter og forbrugere," siger han til Computerworld.

En mere nuanceret Office-pakke er ifølge John Kaj Christiansen derimod en god forretningsmodel.

"Man kan godt beskytte sin innovation i et stykke tid, men hvis man ikke udvikler sig, ender det jo oftest med, at konkurrenterne overhaler en," siger han.

Open Source-formand hilser åbningen velkommen

Også formanden for Open Source Leverandørforeningen, Morten Kjærsgaard, hilser Microsofts initiativ velkomment.

"At åbne for ODF er en klog beslutning og godt set af Microsoft," siger han til Computerworld.

Han vil dog gerne se den konkrete implementering, før han bruser helt over af begejstring. Samtidigt tilskynder han til, at åbne office-pakker får implementeret Microsofts åbne OOXML-standard - såfremt det er muligt.

"Jeg er jo en tilhænger af interoperabilitet, og derfor er det godt, hvis de forskellige formater findes i forskellige office-pakker," siger Morten Kjærsgaard.

Men han undrer sig samtidigt over, at ODF-standarden bliver understøttet før OOXML-standarden i Microsofts Office-pakke.

"Det viser jo bare, at Microsoft har svært ved at implementere sin egen standard, og åbne formater er nemmere at implementere end formater, der skal tage højde for proprietær kode," afslutter Morten Kjærsgaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere