Telia får næppe eneret til at sælge iPhone i Danmark

Telias aftale med Apple om at sælge amerikanernes iPhone i Norden og Baltikum giver næppe det svenske mobilselskab eneret på at sælge mobilen i Danmark.

Telia og Apple annoncerede i går en aftale , der giver det svenske teleselskab ret til at sælge Apples meget omtalte mobiltelefon iPhone i Norden og Baltikum.

Det får dog ikke mobilselskabet Sonofon til at opgive at sælge Apples bud på en mobiltelefon til danskerne.

Sonofons norske moderselskab Telenor har i lighed med Telia ligget i tætte forhandlinger med Apple om retten til at sælge iPhone på disse breddegrader.

”Vi har grund til at tro, at der ikke er tale om en eksklusivaftale. Måske bliver der tale om, at Telia får eneret i en kort introduktionsperiode,” siger pressechef Peter Glüsing fra Sonofon.

Analytiker: Telia får næppe eneret
Leif-Olof Wallin, analytiker hos it-analysehuset Gartner, tvivler ligeledes ifølge Computerworlds svenske søstermagasin ComputerSweden på, at der er tale om eksklusivaftale.

”Den seneste bølge af iPhone-aftaler har ikke været eksklusive, så det ville overraske mig, hvis det er tilfældet her,” siger Leif-Olof Wallin.

Også han peger dog på, at Telia muligvis kan få eneret på at sælge iPhonen i en kort introduktionsperiode.

Apple afveg for første gang fra sin forretningsmodel med at satse på blot et teleselskab i hvert land i midten af maj, da Telecom Italia og Vodafone underskrev aftaler med Apple om at sælge iPhone i Italien.

Indtil da var Apple kun partner med ét mobilselskab i hvert land. I disse ordninger får Apple en bid af hver abonnementsafgift, der betales af iPhone-brugerne.

Det vides ikke, om de nye ikke-eksklusive aftaler også indebærer deling af indtjening, da aftalernes økonomiske vilkår ikke er offentligt tilgængelige.

Hverken Telia eller Apple ønsker at løfte sløret for, om deres aftale indebærer, at Telia får eneret på at sælge iPhone i Norden og Baltikum.

Det er også uklart, hvornår Telia sætter telefonen til salg i Danmark, hvilken model, der er tale om, og hvor meget den kommer til at koste.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.