Artikel top billede

Opkøbere klar til krig om teleselskab

France Telecom holder skarpt øje med den norske rival Telenor, der rygtes at byde på TeliaSonera. Telenor forholder sig endnu passivt.

France Telecom har slagplanen klar, hvis norske Telenor beslutter at gå ind i en budkrig om overtagelsen af svenske TeliaSonera.

Det viser interne dokumenter, som Financial Times er kommet i besiddelse af.

Heri gøres det klart, at franskmændene har forberedt sig på situationen, hvor Telenor finder interesse for den svenske konkurrent.

France Telekom forudser nemlig, at Telenor kan få det ualmindeligt svært, skulle selskabet beslutte at overtage TeliaSonera.

"Enten får selskabet ikke lov af anti-monopol-lovgivning, og det kan blive tvunget til at sælge det mindste af selskaberne fra på de markeder, hvor opkøbet bliver forpurret," står der i det interne dokument.

Et andet scenarie er, at opkøbet bliver godkendt, men vil møde stor modstand fra kunderne og medarbejdere, forudsiger France Telecom.

Analytiker tvivler

Franskmændene synes fast besluttede om at overtage TeliaSonera, som dog afviste et bud på 201 milliarder kroner i sidste uge.

Det forlyder, at France Telecom forbereder et nyt bud på selskabet. Men prisen kan blive presset op, hvis Telenor også beslutter at byde på det svenske selskab, der er delvist ejet af den svenske og finske stat.

Forsat tøver Telenor dog med at byde på konkurrenten, og en analytiker tvivler stærkt på, at en aftale bliver til noget.

"Der er mindre end ti procents chance for at det sker," siger Espen Torgersen fra Carnegie Brokerage til AFP.

Han deler France Telecoms opfattelse og advarer imod tvungne frasalg. I så fald kan Telenor nemlig vinke farvel til muligheden for at få den reelle værdi for de frasolgte forretninger.

"Alle ved, at Telenor er tvunget til at sælge, og så tilbyder køberne ikke nødvendigvis den bedste pris," siger Espen Torgersen.

Telenor lurepasser

Selv siger Telenor ikke meget om sagen, men siger dog til AFP, at selskabet fælger udviklingen nøje.

"Telebranchen har i det seneste år set en konsolideringsbølge, og den vil fortsætte i fremtiden," siger talsmand Dag Melgaard, og tilføjer:

"Vi følger udviklingen tæt, men vi er tilfredse, med hvor vi er i dag. Vi har en solid forretning i 12 lande, og vi er verdens syvende største mobilselskab, så vi er rolige," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere