Artikel top billede

EU: Regeringer kan forhindre Microsoft i at byde

Regeringer, der gennemfører it-projekter, kan udelukke Microsoft på grund af virksomhedens historie med monopol-sager, meddeler EU-Kommissionen.

Computerworld News Service: Samtidig med EU-Kommissionens udmelding om at Microsoft gerne må udelukkes, meddeles det, at Microsoft ikke kan forhindres i at konkurrere om regeringers it-projekter på grund af de bøder, virksomheden er blevet pålagt.

Udtalelsen fra 9. juni er et svar på et spørgsmål, der blev stillet af to medlemmer af Europa-Parlamentet i april.

Heidi Rühle fra Tyskland og Alain Lipitetz fra Frankrig spurgte kommissionen, om Microsofts overtrædelser af monopollovgivningen også ville gøre Microsoft uberettiget til at afgive tilbud under de eksisterende udbudsregler.

Medlemmerne spurgte, om artikel 93 i EU's finansforordning og andre offentlige udbudsregler også gælder Microsoft.

Grove overtrædelser

I artikel 93 står der, at kandidater til projekter bør afvises, hvis de er dømt for en lovovertrædelse, der vedrører deres professionelle adfærd, af en retslig instans, eller hvis en kontrahent kan retfærdiggøre at ekskludere dem på grund af 'grave professional misconduct'.

Kommissionen sendte et notat til lovgiverne om, at Microsoft er renset på ét niveau, eftersom artikel 93 ikke omfatter domme, der er afsagt af EF-Domstolen, eller bøder, der er pålagt af kommissionen for overtrædelse af konkurrencereglerne.

I 2004 pålagde kommissionen Microsoft en bøde på 3,7 milliarder kroner for overtrædelse af monopollovgivningen.

Som straf skulle virksomheden sælge en version af sit styresystem uden Windows Media Player og afsløre oplysninger om interoperabilitet for sine Windows workgroup-servere.

Svage retningslinjer

Men de ordregivende myndigheder har ret til at bestemme, hvad der udgør ”grave professional misconduct”, lyder det fra kommissionen.

Retningslinjerne er lidt 'svage', mener Melissa Freeman, talskvinde for MEP Caroline Lucas, der støttede op om spørgsmålet.

”Kommissionen sagde ikke nej, de sagde måske, så lad os se, hvad der sker,” siger hun.

Melissa Freeman mener, at Microsoft har skadet forbrugerne gennem sin konkurrencebegrænsende adfærd.

Oversat af Mille Bindslev
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere