EU: Regeringer kan forhindre Microsoft i at byde

Regeringer, der gennemfører it-projekter, kan udelukke Microsoft på grund af virksomhedens historie med monopol-sager, meddeler EU-Kommissionen.

Computerworld News Service: Samtidig med EU-Kommissionens udmelding om at Microsoft gerne må udelukkes, meddeles det, at Microsoft ikke kan forhindres i at konkurrere om regeringers it-projekter på grund af de bøder, virksomheden er blevet pålagt.

Udtalelsen fra 9. juni er et svar på et spørgsmål, der blev stillet af to medlemmer af Europa-Parlamentet i april.

Heidi Rühle fra Tyskland og Alain Lipitetz fra Frankrig spurgte kommissionen, om Microsofts overtrædelser af monopollovgivningen også ville gøre Microsoft uberettiget til at afgive tilbud under de eksisterende udbudsregler.

Medlemmerne spurgte, om artikel 93 i EU's finansforordning og andre offentlige udbudsregler også gælder Microsoft.

Grove overtrædelser
I artikel 93 står der, at kandidater til projekter bør afvises, hvis de er dømt for en lovovertrædelse, der vedrører deres professionelle adfærd, af en retslig instans, eller hvis en kontrahent kan retfærdiggøre at ekskludere dem på grund af 'grave professional misconduct'.

Kommissionen sendte et notat til lovgiverne om, at Microsoft er renset på ét niveau, eftersom artikel 93 ikke omfatter domme, der er afsagt af EF-Domstolen, eller bøder, der er pålagt af kommissionen for overtrædelse af konkurrencereglerne.

I 2004 pålagde kommissionen Microsoft en bøde på 3,7 milliarder kroner for overtrædelse af monopollovgivningen.

Som straf skulle virksomheden sælge en version af sit styresystem uden Windows Media Player og afsløre oplysninger om interoperabilitet for sine Windows workgroup-servere.

Svage retningslinjer
Men de ordregivende myndigheder har ret til at bestemme, hvad der udgør ”grave professional misconduct”, lyder det fra kommissionen.

Retningslinjerne er lidt 'svage', mener Melissa Freeman, talskvinde for MEP Caroline Lucas, der støttede op om spørgsmålet.

”Kommissionen sagde ikke nej, de sagde måske, så lad os se, hvad der sker,” siger hun.

Melissa Freeman mener, at Microsoft har skadet forbrugerne gennem sin konkurrencebegrænsende adfærd.

Oversat af Mille Bindslev
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft bekræfter gigant-opkøb af AI-selskabet Nuance
Nuance Communication, der blandt andet har leveret teknologi til Apples Siri, er blevet opkøbt af Microsoft, der mandag eftermiddag bekræfter handlen.
Computerworld
Gigantisk datalæk: 600.000 danskeres Facebook-data offentliggjort på hackerforum
Data om 533 millioner Facebook-brugere på verdensplan er i weekenden blev lækket på hackerforum.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan rammer krisen virksomheder, medarbejdere og support
Alle ved, at COVID-19 har haft store konsekvenser for virksomheder, indkøbsmønstre og medarbejdere – men præcis hvilke? Seneste indblik fra Zendesk Benchmark kortlægger udvalgte effekter af pandemien på tværs af 23.000 virksomheder verden over.