Din forældede browser er guf for de kriminelle

40 procent af alle browsere er ikke opdaterede. Det er et sikkerhedsproblem, der gør internettet til et slaraffenland for it-kriminelle, siger en sikkerhedsekspert.

Kun 59,1 procent af internet-folket bruger fuldt opdaterede browsere, hvilket betyder at fire ud af ti surfere er i højrisiko-zonen for misbrug eller digitale overgreb fra it-kriminelle.

Tallene kommer fra en ny en ny kæmpeundersøgelse offentliggjort af forskere i Schweiz.

Godt 40 procent anvender således ikke en opdateret browser, når de surfer på nettet, og i dette billede er end ikke medtaget en anden stor risiko, som omfatter browser-plug-ins og mangel på opdatering af disse.

"Undersøgelsen understøtter vore observationer gennem det seneste år," siger Peter Kruse, der er sikkerhedsekspert i firmaet CSIS.

"Det betyder, at de almindelige brugere placerer sig i en risikozone, hvor de kan få stjålet personlige oplysninger eller ufrivilligt indgå i kriminel aktivitet," siger han.

Undersøgelsen er en af de mest omfattende analyser af, hvilke versioner af browsere folk bruger på internettet.

Undersøgelsen er udført af forskere på The Swiss Federal Institute of Technology, Google og IBM Internet Security Services.

Spam-kanon i et bot-net
Browseren er et svagt led i sikkerhedskæden, og software-sårbarheder gør det nemt for hackere at få kontrol over en pc.

Hackere kan udføre ondsindede handlinger såsom at stjæle personlige data eller omdanne computere til en spam-kanon i bot-net.

En af konklusionerne i undersøgelsen er, at selv om software-producenterne udgiver programrettelser til sikkerhedsproblemer, kan det tage dage, uger eller måneder, før folk opdatere deres software.

I mellemtiden er disse brugere udsat for en høj risiko.

"Hos en stor gruppe gælder opfattelsen om, at hvis det virker så gør intet, og det er et problem i sikkerhedssammenhæng," siger Peter Kruse.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Sådan skaber du mere effektive forretningsprocesser med automatisering
Virksomheder skal kunne håndtere enorme mængder af data, hvilket har affødt et behov for smartere og mere effektive løsninger til håndtering af de daglige, ensformige og rutineprægede processer. Hvor disse opgaver tidligere kunne klares via manuel arbejdskraft, kalder markedets udvikling og efterspørgsel nu i højere grad på automatiserede alternativer. Og det er netop her, at process mining kommer ind i billedet som et operativt værktøj til at kunne maksimere procesautomatiseringernes samlede effekt og afkast – gennem visualisering og analyse af dit komplekse dataflow. I dette whitepaper kan du lære om koblingen mellem procesoptimering og process mining – et intelligent optimeringsværktøj, der giver dig mulighed for at spore og visualisere dine data, så de bliver analyserbare og kan udnyttes til procesoptimering og til at eliminere dine digitale omveje.