Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Top-spammer får næsten fire år i skyggen

En af USA's mest aktive spammere skal tilbringe de næste 47 måneder i skyggen. "Jeg har kun mig selv at bebrejde," siger han.

Computerworld News Service: Robert Soloway - der også er blevet kaldt for "spamkongen" - er blevet idømt 47 måneders fængsel i en dom, som den amerikanske domstol, der står bag dommen, håber vil sende et signal til andre net-kriminelle.

Robert Soloway har fået sit tilnavn - "spamkongen" - på grund af de massive mængder spam, som han har udsendt.

Han erklærede sig skyldig i bedrageri, udsendelse af spam samt skatte-unddragelse, efter han blev tiltalt i begyndelsen af 2007.

Sagen er blevet fulgt nøje, fordi der hidtil kun har været et par fortilfælde, nemlig Jeremy Jaynes, der tidligere [url= https://www.computerworld.dk/art/27764]blev idømt[/url] ni års fængsel for spam, samt Adam Vitale, der fik lidt mere end to års fængsel fornylig.

Anklageren bedyrede, at Robert Soloway burde have en længere fængselsstraf end de tidligere dømte spammere. Han krævede mellem syv års og ni års fængsel.

Robert Soloways forsvarer mente imidlertid, at retten burde behandle ham mildere end de tidligere dømte spammere, fordi han dels ikke beskadigede nogen computere, ikke udsendte farlig kode og ikke udsendte pornografisk materiale.

Spamkongen undskyldte overfor dommeren og sin familie og erkendte, at hans handlinger havde været forkerte.

"Der er ikke andre end mig selv at bebrejde," sagde han.

Han har undskyldt før, nemlig i 1999, da politiet var i hælene på ham. Også dengang var han mistænkt for omfattende spam-aktivitet.

Efterfølgende flyttede han til en anden delstat og fortsatte sine aktiviteter.

Det har været mere hans stil at prale med sine aktiviteter end at undskylde for dem. Han har i hvert fald pralet en del i forskellige online-forummer, hvor han har bedyret, at han aldrig ville blive nødt til at tilbagebetale de millioner af dollar, som han var blevet dømt til at betale.

Solowau skal foruden de 47 måneder i fængsel leve tre år med opsyn og udføre 200 timers samfunds-tjeneste.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere