Artikel top billede

UK: Anti-pirat aftale skal reducere fildeling med 80 procent

I løbet af de næste tre år skal den ulovlige fildeling reduceres med 80 procent. Det er de hemmeligholdte mål, der ligger til grund for aftalen mellem britiske internetudbydere og musik-industrien.

Da britiske internetudbydere sidst i forrige uge indgik en frivillig aftale med musikindustrien om at bekæmpe den ulovlige fildeling, blev der ikke nævnt hvilke resultater, aftaleparterne forventede at opnå.

Nu kan The Guardian afsløre, at den britiske regering som foranstaltede aftalen mellem internetudbyderne og rettighedshaverne, har et hemmeligt mål om en 80 procents reduktion over de næste tre år.

Brev sendt inden aftaleindgåelse

I et lækket brev som Guardian er kommet i besiddelse af, skriver den britiske erhvervsminister Baronesse Vadera blandt andet:
"Selvom dette brev ikke har nogen betydning for aftalen, som har sine egne betingelser, så vil det formentlig hjælpe til at alle underskrivende parter har de samme forventninger," hedder det i brevet som er dateret d. 22. juli og er sendt til alle aftalepartnere.

"Jeg vil betragte en reduktion som 'væsentlig' hvis den har reduceret antallet af ulovlige fildelere i UK med over 50 procent, og vi håber på 70-80 procent fra det fælles accepterede startniveau..."

1000 breve om ugen

Det skønnes, at der er mellem 6 og 7 millioner mennesker i UK, der anvender ulovlige fildeling.

Som en del af aftalen har de seks største internetudbydere i UK - BSkyB, Tiscali, BT, Orange, Virgin Media og Carphone Warehouse - forpligtiget sig til at sende 1.000 breve om ugen til internetabonnementer som deler musik i strid med ophavsrettighedslove.

Brevene skal gøre opmærksom på, at internetabonnenterne foretager sig noget ulovligt og opfordre til at abonnenterne stopper med den ulovlige fildeling.

Efter en tre måneders prøveperiode kan den britiske medieregulator Ofcom kræve antallet af udsendte breve optrappet og kampagnen kan bredes ud til andet indhold, der deles ulovligt, eksempelvis film.

Ofcom vil også overveje, hvordan gentagende lovovertrædere skal håndteres. Nedsættelse af internethastighed eller blokering af indhold nævnes som mulige midler.

Musikindustrien overvejer endvidere at retsforfølge særligt alvorlige lovovertrædelser.

Regering truede med lov

Den frivillige aftale mellem internetudbydere og musikindustrien er kommet i stand, efter at den britiske regering i februar truede med at slå hårdt ned på ulovlig fildeling via lovgivning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere