Artikel top billede

Erhvervslivet har brug for bedre desktop-søgning

Oplever du fra tid til anden, at du ikke kan finde det dokument, du søger efter? Så er du langt fra den eneste, for interne søge-redskaber i virksomheder er ofte ganske utilstrækkelige.

Computerworld News Service: Den store mængde data, der lagres på personlige computere og harddiske, er årsag til, at mange erhvervsbrugere downloader søgeværktøjer rettet til private forbrugere, såsom Google Desktop, for at finde de dokumenter, de har brug for.

I en ny rapport advarer Leslie Owens, analytiker hos Forrester, om at denne forbrugerdrevne søgemetode skaber risici for virksomhedsdata, og at det ville sømme sig for it-afdelingerne at indføre desktop-søgeværktøjer med administrative muligheder, der er det store erhvervsliv værdigt.

I en spørgeundersøgelse blandt 565 online-forbrugere, som dagligt bruger computere på deres arbejde, svarede 32 procent, at de havde downloadet desktop-søgeværktøjer til brug på arbejdet. De eneste to forbrugerteknologier, der overgik desktop-søgning, var instant messaging-software med 38 procent og webbrowsere med 35 procent.

Utilstrækkelige redskaber

Ifølge Owens tager erhvervsbrugerne disse ellers forbrugerorienterede desktop-søgeværktøjer i brug, fordi de værktøjer, der allerede er installerede på deres maskiner, viser sig at være utilstrækkelige.

"Folk leder blot efter noget, der kan øge deres produktivitet, fordi der simpelthen er så meget information at kigge igennem," skriver hun.

Og hvad er så farerne ved, at ansatte downloader forbruger-søgeværktøjer? Owens giver de følgende eksempler:

For det første kan der være e-mails, der er besværlige at finde. Folk vil "kopiere e-mails til deres harddiske," således at deres selvvalgte forbruger-søgeværktøjer kan finde dem. Problemet med denne strategi er, at den langsommeliggør forsøg på eDiscovery, i tilfælde hvor sådanne skulle være påkrævede.

"Forestil jer det logistiske mareridt det ville være at prøve at trække lokalt lagrede e-mail-caches ud fra samtlige ansattes harddiske som en reaktion på sagsanlæg," skriver Owens i rapporten.

Da et værktøj som Google Desktop kan "søge på tværs af computere," kan folk få adgang til deres indeks fra en arbejds- eller en hjemmecomputer, hvilket øger risikoen for, at følsomme virksomhedsdata kan blive lækket, beskriver hun yderligere.

"De fleste forbruger-søgeværktøjer formår at søge på adskillige drev, hvilket betyder, at "desktop-søgningen" ikke nødvendigvis er begrænset til netop den ansattes egen desktopcomputer. Søgningen kunne faktisk strække sig igennem alle virksomhedens netværk og servere."

"Og herudover vil knap så it-kyndige medarbejdere, som ikke selv får downloadet et forbruger-søgeværktøj, stå i en ufordelagtig position i forhold til sine kolleger med hensyn til produktivitetsværktøjer."

Owens anbefaler at købe et erhvervsrettet desktop-søgeværktøj, såsom Google Desktop Enterprise Edition, Microsoft Windows Search 4.0, Copernic Desktop Search Corporate Edition, ISYS: desktop eller X1 Professional Client.

Sådanne værktøjer, skriver hun, tilbyder centralt administrerede konsoller, der lader virksomheder kontrollere adgangen.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere