Artikel top billede

Google vil styre data-trafikken med hård hånd

Internet-giganten Google bakker op om forsøg på at begrænse trafikken på nettet. Ellers resulterer det i en dårlig service for alle, argumenterer selskabets førende netværks-ekspert.

Den reelle udfordring for bredbåndsudbydere er ikke, om de skal styre data-trafikken på nettet - men hvordan de skal gøre det.

Sådan lyder det på internet-giganten Googles officielle blog, efter den amerikanske kommunikations-kommission (FCC) netop har tilkendegivet, at den er klar til sanktioner over for internetudbydere som Comcast, der med sine restriktioner overfor brugen af BitTorrent-sider begrænser kundernes brug af nettet.

Googles internet-evangelist, netværks-ekspert og modtager af Turing-prisen Vint Cerf argumenterer på bloggen for, at data-trafikken på nettet bør reguleres, inden overfloden af data resulterer i en dårligere service for alle.

Han løfter samtidigt sløret for, at han i de seneste måneder har været i kontakt med ingeniører hos Comcast, der har givet ham et klarere syn på, hvordan kundernes data-trafik skal styres på nettet.

Køb adgang til nettet med begrænsninger

Hvordan skal bredbåndsselskaberne så administrere deres internet-trafik på fornuftig vis, spørger Vint Cerf retorisk.

Han finder ikke en betalingsmodel, hvor brugerne betaler per byte særlig ræsonnabel, fordi modellen i praksis stadig tillader ubegrænset brug af nettet.

"Jeg foreslår introduktionen af en transmissions-rate, som giver brugerne mulighed for at købe net-adgang med en given minimums data-rate. Derefter skal de kunne sende data frit og efter behov op til den minimums-rate," skriver Vint Cerf på bloggen.

Han peger samtidigt på, at denne styring af data-trafikken skal kontrolleres eksempelvis i forhold til at prioritere de letteste applikationer i netværket og tidspunktet på døgnet, for at opnå den mest optimale fordeling af data i netværket.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere