Artikel top billede

Tænker du på el-regningen, når du køber it?

En ny spørgeundersøgelse viser, at kun 34 procent af it-chefer tager energi-effektiviteten i betragtning, når de køber udstyr.

Computerworld News Service: Kun 34 procent af it-chefer mener, at energi-effektivitet er en meget vigtig faktor at tage i betragtning, når der skal købes udstyr, viser en spørgeundersøgelse af it-produkt og -tjeneste leverandøren CDW.

It-chefer udtaler ofte, at de går op i energi-effektivitet, og hele 94 procent svarer til CDW, at de gør grundlæggende tiltag for at administrere strømforbruget af deres it-udstyr. Men når kun en tredjedel kalder energi-effektivitet for en nøglefaktor i køb af udstyr, så står det klart, at effektivitet ikke vejer tungt i købsbeslutningen, konkluderer CDW.

"Selv om de fleste organisationer gerne vil nedsætte strømforbruget og herved kunne opnå betydelige besparelser, så opnås succes kun ved et klart, vedholdende fokus på energi-effektivitet gennem hele it-infrastrukturen," udtaler CDW.

Spørgeundersøgelsen involverede 778 it-professionelle fra amerikanske organisationer, heriblandt mellemstore og store virksomheder, statslige organisationer og uddannelsesinstitutioner.

Administrer forbruget

Kritikere af strømforbruget inden for it peger ofte på, at CIO'er sjældent overhovedet ser deres strømregning. CDW's spørgeundersøgelse viser, at de it-chefer, der er informerede om deres strømforbrug, gør mere for at nedsætte det.

Omkring 57 procent af it-chefer svarer, at mindst en person i deres it-afdeling har en form for ansvar for strømregningen. Ud af denne gruppe er næsten ni ud af ti i gang med at udvikle strategier til at administrere strømforbruget, hvor kun 38 procent af de it-afdelinger, der mangler kontrol over deres strømregninger, har sådanne strategier.

Men det er ikke nok blot at købe effektivt udstyr for at løse it-afdelingens energi-problemer. Kun 38 procent af de it-professionelle, der har købt Energy Star-kvalificerede computere, svarer for eksempel, at de til fulde udnytter de værktøjer til administration af strømforbrug, der er installeret på disse computere.

De fleste af de organisationer, der har formelle systemer til at administrere strømforbrug har haft succes med at dæmme op for forbruget, ifølge spørgeundersøgelsen.

En fjerdedel af disse organisationer svarer, at udgiften til og forbruget af strøm stadig stiger, men ikke så meget som uden disse administrationssystemer.

De samlede omkostninger forblev de samme for en anden fjerdedel af disse organisationer, mens 28 procent var i stand til at reducere omkostningerne til it-strømforbruget med mellem 1 og 20 procent.

Gode tip

Næsten en ud af 10 organisationer med systemer til reduktion af strømforbrug var i stand til at reducere omkostningerne med mellem 21 og 40 procent, mens en ud af 50 var i stand til at reducere de samlede omkostninger af it-strømforbruget med 41 procent eller mere.

Spørgeundersøgelsen påviste nogle enkelte metoder, der var afgørende for de organisationer, der var i stand til at reducere omkostningerne til strømforbruget:

Man må købe energi-effektive computere og udstyr med Energy Star-mærket, man må lære medarbejdere at slukke for udstyret og gøre fuld brug af værktøjer til administration af strømforbrug, og man må konsolidere og optimere servere.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere