Artikel top billede

"Vi er uenige i afvisningen, men hvis konsekvensen bliver, at vi få specifikationerne at se nu, er det dog en positiv effekt," siger Morten Kjærsgaard, formand for OSL.

Open source-formand: ISO's beslutning er uklog

Standardiseringsorganisationen ISO har afvist en række klager vedrørende godkendelsen af OOXML. Det er en uklog beslutning i en højspændt proces, lyder det fra de danske open source-leverandører.

Fire klager om procedureforhold i den såkaldte fast track-godkendelse af OOXML-formatet er blevet afvist af ISO. Og den beslutning falder ikke i god jord hos Foreningen for open source leverandører i Danmark (OSL). Man kan dog godt se en positiv effekt af beslutningen.

"Ærgerligt, at ISO ikke tager kritikken alvorligt. Det er ikke klogt at afvise klagerne uden at gå i dybden med dem. Hele forløbet har været forkert, hvilket også har været baggrund for den danske klage, som vi har sendt til Dansk Standard," siger Morten Kjærsgaard, formand for OSL.

"En klage der indholdsmæssigt minder om de fire afviste."

"Der er masser af gode grunde til at tage erfaringerne i denne proces alvorligt og få revideret forløbet. Derfor synes jeg ikke, det er klogt af ISO at afvise de fire landes indvendinger i denne højspændte situation," siger han.

Også en positiv effekt

ISO har besluttet, at der ikke er hold i klagerne, og denne beslutning opponerer OSL imod, men foreningen kan dog også finde lyspunkter i forbindelse med afgørelsen.

"Hvis man skal finde et positivt element i beslutningen, er det, at vi må forvente, at specifikationerne for OOXML bliver offentlige. Klagerne har blandt andet været et af ISO's argumenter for tilbageholdelse af disse," siger Morten Kjærsgaard.

"Vi er uenige i afvisningen, men hvis konsekvensen bliver, at vi få specifikationerne at se nu, er det dog en positiv effekt. Vi har brug for dem," lyder det fra Morten Kjærsgaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere