Artikel top billede

"Sikkerhed og kontinuerlig adgang til internettet er stadig nogle af de ting, vi hører, vores kunder bekymrer sig om. Vi møder stadig den barriere, men folk er begyndt at vænne sig til, at ting kan ligge på nettet," siger Anders K. Hansen, CEO hos E-conomic. Foto: Mikael Rieck

Dansk SaaS-udbyder: Holdningsskifte hos brugerne

Danske e-conomic har succes med sit webbaserede økonomisystem og er parat til at indtage Vesteuropa.

Inden betegnelsen software-as-a-service blev opfundet, var danske E-conomic allerede i gang med at levere software som en service over internettet.

E-conomic startede markedsføringen af sit webbaserede økonomisystem tilbage i 2001, og firmaet har i løbet af de forgangne syv år oplevet et holdningsskifte blandt potentielle brugere af webbaserede systemer.

"Barriererne er faldende. Vi hører stadig færre modargumenter til vores system. Virksomhederne og de ansatte er vant, til at internettet anvendes i alle mulige forretningssammenhænge. De fleste har eksempelvis netbank og anvender ruteplanlægning, så de er vant til at internettet er tilgængeligt og anvendes i det daglige arbejde," siger Anders K. Hansen, CEO hos E-conomic.

Der kan dog stadig dukke spørgsmål op om, hvorvidt det nu er sikkert at anvende et forretningssystem over nettet.

"Sikkerhed og kontinuerlig adgang til internettet er stadig nogle af de ting, vi hører, vores kunder bekymrer sig om. Vi møder stadig den barriere, men folk er begyndt at vænne sig til, at ting kan ligge på nettet. Det er ikke kun økonomisystemer som vores, der kører som SaaS. Det er også CRM-systemer som Salesforce," fortæller Anders K. Hansen.

Stadig ukendt

Det amerikanske salgsstøttesystem Salesforce.com er et andet webbaseret forretningssystem, som siden 1999 har udbudt salgsstøtte via internettet.

Mens Salesforce.com er et velkendt navn i mange lande, er E-conomics største problem, at virksomheden og dens produkt ikke er kendt hos mange af de små virksomheder, som er firmaets målgruppe.

"Meget af det salg, vi ikke får, skyldes ikke, at vi vælges fra, men at folk ikke er bekendt med vores løsning. De tænker stadig, at software er noget, som skal installeres på pc'en," vurderer Anders K. Hansen.

Ifølge Anders K. Hansen er målgruppen for e-conomic.dk virksomheder med op til 25 medarbejdere.

Virksomhederne befinder sig i alle mulige brancher og har typisk ingen it-afdeling.

E-conomic har i dag 15.000 kunder, hvoraf de fleste befinder sig i Danmark. I de seneste par år har virksomheden etableret kontorer i Norge, Sverige og England, hvor det har tilrettet sit system til landenes sprog og regnskabsmæssige lovgivning.

Hvor E-conomic i de første par år efter etableringen havde nogle magre år, er der for alvor kommet gang i forretningen med en vækst på 60 procent om året. Det giver blod på tanden og lyst til yderligere ekspansion.

"Vores indsatsområde er Vesteuropa. Tyskland er eksempelvis et oplagt marked, qua den samhandel Danmark har med Tyskland. Vi har da også danske kunder med datterselskaber i Tyskland," siger Anders K. Hansen.

Han ser muligheder i det europæiske marked for det danske webbaserede økonomisystem.

"I Danmark har vi haft C5-løsningen som økonomisystem til mindre virksomheder, men Microsoft har eksempelvis ingen små ERP-løsninger ude i Europa. Hvis nogen ønsker en hosted løsning, så har Microsoft ingen tilbud nede i segmentet," siger Anders K. Hansen.

Integration som argument

Microsoft har dog et hosted CRM-system og det indgår i E-conomic's meget vigtige strategi om integration med andre it-systemer.

"ERP-markedet har i årevis været kendetegnet ved udbydere med så brede og dybe systemer som muligt. Axapta og SAP har som ambition at dække så mange behov og brancher som muligt. Det har vi ikke. Vores strategi hedder integration. Vi skal ikke tilbyde væg til væg-løsninger, men tilbyder et åbent API til integration," siger Anders K. Hansen.

E-conomic har for nylig afsluttet et pilotprojekt, hvor E-conomic integreres med Microsoft Hosted CRM. Ifølge Anders K. Hansen vil integra­tionsløsningen være klar i slutningen af august eller starten af september.

For direktøren kan SaaS være med til at bryde med en monolitisk tankegang, som ERP-verdenen traditionelt har haft.

"I den gamle ERP-verden har man tænkt verden ud fra en kassekladde. Vi har en lidt anden tilgang. Der findes en masse fagsystemer derude, der er udviklet til internettet. Eksempelvis har vi et samarbejde med Golfbox, som er et golfklubadministrationssystem. Her kan man eksempelvis booke tid og så videre. Golfklubben bruger forhåbentlig 90 procent af tiden på medlemspleje og lignende.

Økonomisystemet er ikke det centrale for dem. Derfor har de fået e-­conomic til at levere, hvad jeg kalder embedded ERP. Det er et lille hjørne af deres system, hvor vi leverer bogholderiet," siger Anders K. Hansen.

Han ser det som en styrke, at E-conomic leverer en ydelse, der kan sammensættes med andre services.
"Det har selvfølgelig sine begrænsninger. Jeg kommer aldrig til at styre logistikken for McDonald's i Vesteuropa, men vi har ingen planer om at sprede os ud. Vores succes er ikke at videreudvikle endnu mere funktionalitet. Det er at finde de partnere, vi skal samarbejde med på de områder," mener Anders K. Hansen.

Ikke nogen SLA

Til forskel fra traditionel outsourcing af it-systemer til et hostingfirma, så tilbyder de fleste SaaS-udbydere ikke nogen garantier for oppetid, svartider eller lignende i en service level agreement (SLA). Heller ikke E-conomic.

"Vi har ikke noget tilsvarende som SLA. Med en SLA er der behov for at dokumentere oppetider og svartider, hvilket kræver, at kunden er aktiv part. Det apparat er komplekst i forhold til de kunder, vi har. Abonnementet hos os er 150 kroner om måneden, så SLA er ikke noget, som egner sig til det segment, vi bevæger os i," mener Anders K. Hansen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.