"Sikkerhed og kontinuerlig adgang til internettet er stadig nogle af de ting, vi hører, vores kunder bekymrer sig om. Vi møder stadig den barriere, men folk er begyndt at vænne sig til, at ting kan ligge på nettet," siger Anders K. Hansen, CEO hos E-conomic. Foto: Mikael Rieck

Dansk SaaS-udbyder: Holdningsskifte hos brugerne

Danske e-conomic har succes med sit webbaserede økonomisystem og er parat til at indtage Vesteuropa.

Inden betegnelsen software-as-a-service blev opfundet, var danske E-conomic allerede i gang med at levere software som en service over internettet.

E-conomic startede markedsføringen af sit webbaserede økonomisystem tilbage i 2001, og firmaet har i løbet af de forgangne syv år oplevet et holdningsskifte blandt potentielle brugere af webbaserede systemer.

"Barriererne er faldende. Vi hører stadig færre modargumenter til vores system. Virksomhederne og de ansatte er vant, til at internettet anvendes i alle mulige forretningssammenhænge. De fleste har eksempelvis netbank og anvender ruteplanlægning, så de er vant til at internettet er tilgængeligt og anvendes i det daglige arbejde," siger Anders K. Hansen, CEO hos E-conomic.

Der kan dog stadig dukke spørgsmål op om, hvorvidt det nu er sikkert at anvende et forretningssystem over nettet.

"Sikkerhed og kontinuerlig adgang til internettet er stadig nogle af de ting, vi hører, vores kunder bekymrer sig om. Vi møder stadig den barriere, men folk er begyndt at vænne sig til, at ting kan ligge på nettet. Det er ikke kun økonomisystemer som vores, der kører som SaaS. Det er også CRM-systemer som Salesforce," fortæller Anders K. Hansen.

Stadig ukendt
Det amerikanske salgsstøttesystem Salesforce.com er et andet webbaseret forretningssystem, som siden 1999 har udbudt salgsstøtte via internettet.

Mens Salesforce.com er et velkendt navn i mange lande, er E-conomics største problem, at virksomheden og dens produkt ikke er kendt hos mange af de små virksomheder, som er firmaets målgruppe.

"Meget af det salg, vi ikke får, skyldes ikke, at vi vælges fra, men at folk ikke er bekendt med vores løsning. De tænker stadig, at software er noget, som skal installeres på pc'en," vurderer Anders K. Hansen.

Ifølge Anders K. Hansen er målgruppen for e-conomic.dk virksomheder med op til 25 medarbejdere.

Virksomhederne befinder sig i alle mulige brancher og har typisk ingen it-afdeling.

E-conomic har i dag 15.000 kunder, hvoraf de fleste befinder sig i Danmark. I de seneste par år har virksomheden etableret kontorer i Norge, Sverige og England, hvor det har tilrettet sit system til landenes sprog og regnskabsmæssige lovgivning.

Hvor E-conomic i de første par år efter etableringen havde nogle magre år, er der for alvor kommet gang i forretningen med en vækst på 60 procent om året. Det giver blod på tanden og lyst til yderligere ekspansion.

"Vores indsatsområde er Vesteuropa. Tyskland er eksempelvis et oplagt marked, qua den samhandel Danmark har med Tyskland. Vi har da også danske kunder med datterselskaber i Tyskland," siger Anders K. Hansen.

Han ser muligheder i det europæiske marked for det danske webbaserede økonomisystem.

"I Danmark har vi haft C5-løsningen som økonomisystem til mindre virksomheder, men Microsoft har eksempelvis ingen små ERP-løsninger ude i Europa. Hvis nogen ønsker en hosted løsning, så har Microsoft ingen tilbud nede i segmentet," siger Anders K. Hansen.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
I 2018 blev 300 europæiske virksomheder spurgt til deres samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis anvendes fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Whitepaperet fortæller også om vigtigheden af at finde en EDI-leverandør, som kender dit marked og dine muligheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.