Fra i dag er der tvangsbillig mobiltelefoni i udlandet

Når danskere fra i dag taler i mobiltelefon i udlandet, er de sikret af et prisloft på roamingafgiften. Forinden er sket og skrevet meget. Få overblikket her.

Tidligere har udlandstelefoni været en dyr fornøjelse. Fra i dag regulerer en såkaldt Eurotarif priserne på opkald på tværs af landegrænserne indenfor EU.

De europæiske forbrugere er hermed sikret et prisloft, der tvinger teleselskaberne til at sætte roamingafgiften ned.

Regulativet blev vedtaget med stort flertal af EU-parlamentet tilbage i maj sidste år, men først fra i dag er teleselskaberne tvunget til at sænke priserne.

Computerworld har dækket tilblivelsen af aftalen indgående. Få overblikket her.SÅDAN BEGYNDTE DET


EU vil tvinge mobilpriser i bund
12. april 2007 - EU er på vej med en voldsom tvangs-reduktion af de europæiske roaming-afgifter. Parlamentets industri-udvalg anbefaler et loft på maksimalt 30 øre per minut, mens teleindustrien havde foretrukket fem kroner.


Endnu ingen fælles roaming-priser i EU
25. april 2007 - Selvom den lukrative sommerferie står for døren, lykkedes det i går ikke EU at nå til enighed om roaming-priserne på mobiltelefoni i Europa. Telebranchen er generelt imod regulering af telepriserne.


EU-kommissionen vil have et roaming-loft
7. maj 2007 - Det er ikke lykkedes partnerne at blive enige om et loft for, hvor meget mobilselskaberne må kræve i overpris for telefonopkald foretaget i udlandet -kendt som roaming-afgift.


EU tættere på roaming-aftale
16. maj 2007 - EU er nået til enighed om en foreløbig aftale om, hvordan telepriserne skal være, når man ringer fra andre steder end sit hjemland.
EUROTARIF BLIVER EN REALITETNu får roaming-priserne kniven
25. juni 2007 - EU's indgreb mod teleselskabernes høje roaming-priser, der halverer prisen på mobiltale, er nu en realitet. Snart står også SMS'erne for skud.


Roaming-regler koster teleselskaberne milliarder
26. juni 2007 - Teleselskaberne kan miste milliarder efter EU's indgreb i roaming-taksterne.


EU sætter navn på telebranchens sorte får
6. august 2007 - EU-Kommissionen sætter de teleselskaber, der endnu ikke har sænket roamingpriserne, i gabestok på nettet. Listen afslører forskelle blandt danske operatører.


Danskere bliver flået af telebranchens roamingpriser
1. september 2008 - Selv om EU har sat prisloft på mobilopkald, så har teleselskaberne ingen tekniske argumenter for deres fortsatte ågerpriser, mener tele-eksperter. Telebranchen fastholder, at priserne er fair.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
I 2018 blev 300 europæiske virksomheder spurgt til deres samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis anvendes fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Whitepaperet fortæller også om vigtigheden af at finde en EDI-leverandør, som kender dit marked og dine muligheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.