Fra i dag er der tvangsbillig mobiltelefoni i udlandet

Når danskere fra i dag taler i mobiltelefon i udlandet, er de sikret af et prisloft på roamingafgiften. Forinden er sket og skrevet meget. Få overblikket her.

Tidligere har udlandstelefoni været en dyr fornøjelse. Fra i dag regulerer en såkaldt Eurotarif priserne på opkald på tværs af landegrænserne indenfor EU.

De europæiske forbrugere er hermed sikret et prisloft, der tvinger teleselskaberne til at sætte roamingafgiften ned.

Regulativet blev vedtaget med stort flertal af EU-parlamentet tilbage i maj sidste år, men først fra i dag er teleselskaberne tvunget til at sænke priserne.

Computerworld har dækket tilblivelsen af aftalen indgående. Få overblikket her.SÅDAN BEGYNDTE DET


EU vil tvinge mobilpriser i bund
12. april 2007 - EU er på vej med en voldsom tvangs-reduktion af de europæiske roaming-afgifter. Parlamentets industri-udvalg anbefaler et loft på maksimalt 30 øre per minut, mens teleindustrien havde foretrukket fem kroner.


Endnu ingen fælles roaming-priser i EU
25. april 2007 - Selvom den lukrative sommerferie står for døren, lykkedes det i går ikke EU at nå til enighed om roaming-priserne på mobiltelefoni i Europa. Telebranchen er generelt imod regulering af telepriserne.


EU-kommissionen vil have et roaming-loft
7. maj 2007 - Det er ikke lykkedes partnerne at blive enige om et loft for, hvor meget mobilselskaberne må kræve i overpris for telefonopkald foretaget i udlandet -kendt som roaming-afgift.


EU tættere på roaming-aftale
16. maj 2007 - EU er nået til enighed om en foreløbig aftale om, hvordan telepriserne skal være, når man ringer fra andre steder end sit hjemland.
EUROTARIF BLIVER EN REALITETNu får roaming-priserne kniven
25. juni 2007 - EU's indgreb mod teleselskabernes høje roaming-priser, der halverer prisen på mobiltale, er nu en realitet. Snart står også SMS'erne for skud.


Roaming-regler koster teleselskaberne milliarder
26. juni 2007 - Teleselskaberne kan miste milliarder efter EU's indgreb i roaming-taksterne.


EU sætter navn på telebranchens sorte får
6. august 2007 - EU-Kommissionen sætter de teleselskaber, der endnu ikke har sænket roamingpriserne, i gabestok på nettet. Listen afslører forskelle blandt danske operatører.


Danskere bliver flået af telebranchens roamingpriser
1. september 2008 - Selv om EU har sat prisloft på mobilopkald, så har teleselskaberne ingen tekniske argumenter for deres fortsatte ågerpriser, mener tele-eksperter. Telebranchen fastholder, at priserne er fair.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Muligt Apple-kup: Der er tre gode grunde til, at iPhone 12 kan blive usædvanlig billig
Apple løfter sløret for et nyt kuld af smartphones i aften. Der kan komme en mindre prisbombe iblandt dem.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan vinder de etablerede virksomheder med digital transformation
For virksomheder der forbereder sig på at gennemgå en digital transformation, hvor Customer Experience er en central faktor, så har der aldrig været mere på spil end nu. Digital disruption truer med at ændre måden legacy virksomheder driver forretning på. Etablerede virksomheder udfordres af nye virksomheder, som mestrer det hurtigt udviklende digitale landskab. Kunder forventer en nem oplevelse og de vil kunne drage nytte af de samme digitale kanaler, som de bruger til at kommunikere med venner og familie med, til at kommunikere med virksomheder. Denne guide har vi designet til at hjælpe Enterprise virksomheder, der er i de tidlige stadier af deres digitale transformation, de organisationer vi kalder Digital Transformers – til at forstå de bedste næste skridt baseret på deres unikke profiler og hjælpe dem med at benchmarke mod deres konkurrenter.