Fra i dag er der tvangsbillig mobiltelefoni i udlandet

Når danskere fra i dag taler i mobiltelefon i udlandet, er de sikret af et prisloft på roamingafgiften. Forinden er sket og skrevet meget. Få overblikket her.

Tidligere har udlandstelefoni været en dyr fornøjelse. Fra i dag regulerer en såkaldt Eurotarif priserne på opkald på tværs af landegrænserne indenfor EU.

De europæiske forbrugere er hermed sikret et prisloft, der tvinger teleselskaberne til at sætte roamingafgiften ned.

Regulativet blev vedtaget med stort flertal af EU-parlamentet tilbage i maj sidste år, men først fra i dag er teleselskaberne tvunget til at sænke priserne.

Computerworld har dækket tilblivelsen af aftalen indgående. Få overblikket her.SÅDAN BEGYNDTE DET


EU vil tvinge mobilpriser i bund
12. april 2007 - EU er på vej med en voldsom tvangs-reduktion af de europæiske roaming-afgifter. Parlamentets industri-udvalg anbefaler et loft på maksimalt 30 øre per minut, mens teleindustrien havde foretrukket fem kroner.


Endnu ingen fælles roaming-priser i EU
25. april 2007 - Selvom den lukrative sommerferie står for døren, lykkedes det i går ikke EU at nå til enighed om roaming-priserne på mobiltelefoni i Europa. Telebranchen er generelt imod regulering af telepriserne.


EU-kommissionen vil have et roaming-loft
7. maj 2007 - Det er ikke lykkedes partnerne at blive enige om et loft for, hvor meget mobilselskaberne må kræve i overpris for telefonopkald foretaget i udlandet -kendt som roaming-afgift.


EU tættere på roaming-aftale
16. maj 2007 - EU er nået til enighed om en foreløbig aftale om, hvordan telepriserne skal være, når man ringer fra andre steder end sit hjemland.
EUROTARIF BLIVER EN REALITETNu får roaming-priserne kniven
25. juni 2007 - EU's indgreb mod teleselskabernes høje roaming-priser, der halverer prisen på mobiltale, er nu en realitet. Snart står også SMS'erne for skud.


Roaming-regler koster teleselskaberne milliarder
26. juni 2007 - Teleselskaberne kan miste milliarder efter EU's indgreb i roaming-taksterne.


EU sætter navn på telebranchens sorte får
6. august 2007 - EU-Kommissionen sætter de teleselskaber, der endnu ikke har sænket roamingpriserne, i gabestok på nettet. Listen afslører forskelle blandt danske operatører.


Danskere bliver flået af telebranchens roamingpriser
1. september 2008 - Selv om EU har sat prisloft på mobilopkald, så har teleselskaberne ingen tekniske argumenter for deres fortsatte ågerpriser, mener tele-eksperter. Telebranchen fastholder, at priserne er fair.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.