De europæiske forbrugere er hermed sikret et prisloft, der tvinger teleselskaberne til at sætte roamingafgiften ned.
Regulativet blev vedtaget med stort flertal af EU-parlamentet tilbage i maj sidste år, men først fra i dag er teleselskaberne tvunget til at sænke priserne.
Computerworld har dækket tilblivelsen af aftalen indgående. Få overblikket her.
SÅDAN BEGYNDTE DET
12. april 2007 - EU er på vej med en voldsom tvangs-reduktion af de europæiske roaming-afgifter. Parlamentets industri-udvalg anbefaler et loft på maksimalt 30 øre per minut, mens teleindustrien havde foretrukket fem kroner.
25. april 2007 - Selvom den lukrative sommerferie står for døren, lykkedes det i går ikke EU at nå til enighed om roaming-priserne på mobiltelefoni i Europa. Telebranchen er generelt imod regulering af telepriserne.
7. maj 2007 - Det er ikke lykkedes partnerne at blive enige om et loft for, hvor meget mobilselskaberne må kræve i overpris for telefonopkald foretaget i udlandet -kendt som roaming-afgift.
16. maj 2007 - EU er nået til enighed om en foreløbig aftale om, hvordan telepriserne skal være, når man ringer fra andre steder end sit hjemland.
EUROTARIF BLIVER EN REALITET
25. juni 2007 - EU's indgreb mod teleselskabernes høje roaming-priser, der halverer prisen på mobiltale, er nu en realitet. Snart står også SMS'erne for skud.
26. juni 2007 - Teleselskaberne kan miste milliarder efter EU's indgreb i roaming-taksterne.
6. august 2007 - EU-Kommissionen sætter de teleselskaber, der endnu ikke har sænket roamingpriserne, i gabestok på nettet. Listen afslører forskelle blandt danske operatører.
1. september 2008 - Selv om EU har sat prisloft på mobilopkald, så har teleselskaberne ingen tekniske argumenter for deres fortsatte ågerpriser, mener tele-eksperter. Telebranchen fastholder, at priserne er fair.