Artikel top billede

Mozilla fornyer lukrativ aftale med Google

Google vil betale Mozilla for at tilføje Googles søgemaskine som en standardfunktion.

Computerworld News Service: Mozilla har fornyet en aftale med Google, som betaler browserproducenten for at tilføje Googles søgemaskine som standard, udtaler Mozillas tidligere administrerende direktør.

Treårs-aftalen gælder indtil november 2011, skriver den nuværende bestyrelsesformand for Mozilla Corp, Mitchell Baker, på sin blog tirsdag.

"Denne aftale ender nu først i november 2011 i stedet for i november 2008, hvilket giver os stabilitet i indkomsten," skriver hun.

Mozilla genererer hovedparten af sin indkomst fra tilknytninger til Google, viser virksomhedens seneste økonomiske tal.

For regnskabsåret 2006, hvori der findes de nyeste tal, som Mozilla har offentliggjort, kommer 85 procent eller godt 290 millioner kroner (57 mio. USD) ud af virksomhedens årsomsætning på omkring 342 millioner kroner (67 mio. USD) fra Google.

Firefox bruger Googles søgemaskine som standard i browserens søgefelt.

Dette kan dog ændres til en konkurrerende søgemaskine, hvis man ønsker det. Browseren har også Googles webadresse som sin standardhjemmeside.

Mozilla og Google underskrev sidst en toårsaftale i 2006, som ville udløbe nu i november.

Sidste år udtalte Baker, at hun ikke ville tøve med at gå fra den ellers lukrative aftale med søgegiganten, hvis det var påkrævet for at forblive uafhængig.

"Vi har brugt en masse tid og energi på at sikre os, at Google forstår, at de ikke kan gøre os til en forlængelse af dem selv," udtalte Baker i et interview med Computerworld i oktober 2007.

"Hvis vores uafhængighed kom i konflikt med Google eller med nogen af vores søgningspartnere, så ville vi vælge vores community, som byggede Firefox, og som elsker Firefox."

I de to år, der er gået, siden Mozilla sidst underskrev aftalen med Google, har open source-leverandørens browser øget sin markedsandel fra 11,8 til 19,2 procent, ifølge analysefirmaet Net Applications.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere