Blot 15 procent af danskerne har således et 3G-abonnement. Telesektoren har elles hældt mange milliarder kroner i statskassen for at få tilladelse til at bruge frekvenser til 3G-mobiltelefoni.
Det kunne lyde som dyr omgang for en lunken brugerinteresse. Men interessen skal nok komme, lyder det fra branchen.
"Alle har en mobiltelefon i dag, men vi ved, at langt de fleste primært bruger den til tale, sms, mms og måske også som kalender. Og det kan de jo fint gøre med en 2G telefon. Så vi prioriterer at møde kunderne, hvor de er, og ser 3G-telefoni som en evolution frem for en revolution," siger markedsdirektør i Sonofon, Peter Berg.
"Men vi forventer helt klart, at det vil ændre sig over de næste år i takt med, at efterspørgslen stiger på indhold. Og det er jo også en af grundene til, at vi i disse år investerer omkring én milliard kroner om året i at udbygge 3G netværket," siger han.
Danskerne elsker deres mobil
Computerworld har spurgt 1.139 ganske almindelige danskere, om de har en mobiltelefon, og svaret er et forventeligt og øredøvende ja.
Kun 14 personer oplyste, at de ikke havde en mobiltelefon. Med andre ord er dækningsgraden næsten komplet, hvilket i tal er 99 procent.
Men når det kommer til højhastighedsforbindelser til effektiv datatrafik, siger kun 15 procent, at de har et 3G-abonnement.
"At godt 15 procent bruger 3G-netværket stemmer meget godt overens med vores tal," lyder det fra Sonofon.
Artiklen fortsætter på næste side...