Danske mobilbrugere venter med 3G

Danskerne elsker mobilen, men det kniber stadig med lysten til de hurtige 3G-forbindelser. Det er en evolution frem for en revolution, lyder det fra et teleselskab, der har skudt milliarder i 3G-frekvenser.

Danskerne er supermobilbrugere, men det kniber stadig med lysten til en hurtig dataforbindelse. 3G er stadig på kravlestadiet.

Blot 15 procent af danskerne har således et 3G-abonnement. Telesektoren har elles hældt mange milliarder kroner i statskassen for at få tilladelse til at bruge frekvenser til 3G-mobiltelefoni.

Det kunne lyde som dyr omgang for en lunken brugerinteresse. Men interessen skal nok komme, lyder det fra branchen.

"Alle har en mobiltelefon i dag, men vi ved, at langt de fleste primært bruger den til tale, sms, mms og måske også som kalender. Og det kan de jo fint gøre med en 2G telefon. Så vi prioriterer at møde kunderne, hvor de er, og ser 3G-telefoni som en evolution frem for en revolution," siger markedsdirektør i Sonofon, Peter Berg.

"Men vi forventer helt klart, at det vil ændre sig over de næste år i takt med, at efterspørgslen stiger på indhold. Og det er jo også en af grundene til, at vi i disse år investerer omkring én milliard kroner om året i at udbygge 3G netværket," siger han.

Danskerne elsker deres mobil
Computerworld har spurgt 1.139 ganske almindelige danskere, om de har en mobiltelefon, og svaret er et forventeligt og øredøvende ja.

Kun 14 personer oplyste, at de ikke havde en mobiltelefon. Med andre ord er dækningsgraden næsten komplet, hvilket i tal er 99 procent.

Men når det kommer til højhastighedsforbindelser til effektiv datatrafik, siger kun 15 procent, at de har et 3G-abonnement.

"At godt 15 procent bruger 3G-netværket stemmer meget godt overens med vores tal," lyder det fra Sonofon.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.