Artikel top billede

Nokias magtposition skal sikre sejr i musikkrig

Reportage: Nokia overbevist om, at den finske virksomhed kan sejre gevaldigt på musikmarkedet på grund af dets stærke markedsposition.

London: Der var fuld knald på, da Nokia torsdag aften løftede mere af sløret for selskabets kommende 'Comes with Music'-tjeneste.

Både Ida Maria og Keane gav koncert, og på den måde markerede det, at Nokia i høj grad kæmper for at blive en spiller på musikmarkedet.

Med Comes with Music er konceptet, at mobilkøberne får mindst et års fri download af musik ved et køb af en mobil.

Nokia står dog ikke alene med denne tjeneste. Sony Ericsson har allerede meldt sig ind i kampen, og andre kan være på vej. Alligevel mener Nokia at stå stærkest.

"Jeg tror godt, at vi kan komme til at se flere udbydere af musiktjenester de kommende år, fordi det er en trend. Men det er svært at konkurrere med os, fordi vi har sådan en samlet løsning," fortæller Nokia-direktør for produkt- og teknologimarketing, Sari Ståhlberg, til Computerworld.

Her hentyder hun til, at Nokia laver et samspil mellem telefoner, Nokia Music Store og Comes with Music, som giver ubegrænset download i Nokia Music Store i mindst 12 måneder.

Flere års arbejde skal give forspring

Det er en platform, som har taget år og mange ressourcer at opbygge, og derfor har Sari Ståhlberg svært ved at se, at andre spillere uden de store problemer kan presse Nokia på dette område.

"Det kræver styrke at kunne tilbyde sådan en tjeneste, og det er ikke alle, som kan tilbyde den slags. Vi har distributionskanalerne, ligesom vi i telefonen også har et produkt, som kunderne har et personligt forhold til," siger Sari Ståhlberg.

De første, som kommer til at opleve konceptet, er briterne.

Allerede fra 16. oktober vil de kunne hente løs i Nokia Music Store, hvis de køber en telefon med Comes with Music.

Den store investering fra Nokia kan dog blive noget udvandet, hvis de andre konkurrenter alle vælger det samme koncept. På den måde er de alle sammen tilbage ved startlinjen igen.

"Lad os se, hvordan det udvikler sig. Jeg mener, at Nokia har nogle stærke positioner ved at kunne kombinere afspilleren med nogle tjenester. Det er ikke bare at kunne smide et ekstra produkt oveni," siger Sari Ståhlberg.

Hun tilføjer samtidigt, at Nokia er så stor en spiller, at virksomheden har kræfterne til at forhandle gode aftaler i stand med de allerstørste.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere