Artikel top billede

Google scorer kassen på stavefjel

Google tjener fedt på fejlstavede domænenavne. Harvard Business School har opgjort indtjeningen til 275 millioner kroner.

En professor ved Harvard Business School har foretaget en beregning, der kortlægger, at Google tjener mellem 175 og 275 millioner kroner på fejlstavede domænenavne.

Det har gennem mange år været en populær disciplin blandt internet-entreprenører i gråzonen at registrere domænenavne, som er næsten identiske med velkendte domæner.

Forskellen består typisk af et bogstav for meget eller for lidt som eksempelvis danskebannk.dk.

Begrebet kaldes for typosquatting.

Ejeren af det ukorrekte domænenavn håber på, at brugeren taster forkert og derved lander på det forkerte domæne. På det fejlstavede domæne præsenteres så annoncer fra eksempelvis Google.

Disse annoncer genererer indtægter til ejeren af domænet samt til Google.

Professor Benjamin G. Edelman fra Harvard Business School har regnet på sagerne, og hans konklusion lyder på, at Google har en indtjening på mellem 175 og 275 millioner kroner om året i annonceindtægter.

En million fejldomæner

Benjamin G. Edelman hævder, at der findes omkring en million af disse domæner. Der er alene 80.000 fejlstavede domæner, der har tilknytning til 2.000 af de største websteder på nettet. Det skriver Computerworld i Sverige.

Begrundelsen for Edelmans beregning er, at han sammen med et andet amerikansk foretagende har stævnet Google, fordi firmaets AdSense-program tilskynder til typosquatting.

Google siger, at beskyldningerne er grundløse.

DK Hostmaster har en liste med danske klager og afgørelser i tilfælde af typosquatting.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere