Formand for Open Source Leverandører i Danmark, Morten Kjærsgaard, forstår ikke, hvorfor Firefox er bandlyst på offentlige medarbejderes computere.

OSL begræder det offentliges boykot af Firefox

Open Source Leverandørerne i Danmark forstår ikke, at Firefox-browseren er udelukket fra flere offentlige computere. Hvorfor er det ikke Internet Explorer, der er bandlyst, spørger foreningens formand.

Ros for regler og ris for et rigidt system.

Sådan lyder vurderingen fra Morten Kjærsgaard, formand for Foreningen for Open Source Leverandører i Danmark (OSL), når han skal karakterisere offentlige it-chefers governance-model med at forbyde Firefox-browseren på offentlige medarbejderes skriveborde.

"Offentlige it-chefer gør klogt i at opstille regler for, hvad medarbejderne må installere på deres computere, men det er ærgerligt, at det skal gå udover et rigtig godt program som Firefox," siger han.

Morten Kjærsgaard påpeger, at open source-flagskibet Firefox fra Mozilla ellers bliver anbefalet af institutioner som Europakommissionen og it-analysehuset Gartner.

Firefox er i Danmark bandlyst fra flere offentlige kontorer, fordi browseren sjældent indgår som en del af de standard-opsætninger, it-cheferne har valgt.

De offentlige medarbejdere kan ikke gøre så meget ved desktop-standarden, da de oftest er frataget administrationsrettigheder af sikkerheds- og licensmæssige årsager.

De offentlige øjne er derfor oftest tvunget til at se internettet igennem Microsoft-browseren, Internet Explorer.

Internet Explorer burde være bandlyst
Sådan burde det ikke være, hvis det stod til open source-formanden, Morten Kjærsgaard.

"Jeg er klar over, at det er vanskeligt at tillade nogle programmer på de offentlige pc'er, men det er helt oplagt, at der burde gøres en undtagelse med Firefox-browseren, fordi den er et glimrende alternativ til Internet Explorer," siger Morten Kjærsgaard.

Han fastslår, at Firefox næppe er mere usikker end Internet Explorer, eller at it-cheferne får licensmæssige problemer med Mozilla-browseren.

"Man kunne spørge sig selv, hvorfor det ikke er Internet Explorer, der bandlyst. Browseren kommer gratis med Windows og virker på den måde konkurrenceforvridende," sukker Morten Kjærsgaard.

Heller ikke programmer som Skype og Pidgin finder vej til de offentlige medarbejderes desktoppe, fordi de er frataget administrationsrettighederne på deres computere.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens it-ressourcer – sådan tiltrækker og fastholder I de bedste medarbejdere.

Danmark kommer til at mangle 19.000 it-specialister frem mod 2030 – og det kommer til at hæmme de danske virksomheders forretningsevne. På konferencen vil du få inspiration til og konkret viden om, hvordan du får fat i og fastholder de bedste it-profiler i et marked med høj efterspørgsel og relativt få ansøgere.

22. november 2018 | Læs mere


Roundtable: Muligheder og gevinster med RPA

RPA - robot proces automation - er for alvor på vej frem i mange organisationer: Der er meget store muligheder for de fleste organisationer i software-robotter, der er relativt nemme at opsætte.

22. november 2018 | Læs mere


CRM: Bedre og mere effektiv kundehåndtering i en digital tidsalder

Hør om implementering, processer og forandringsledelse - og få et indblik i helt konkrete løsninger, værktøjer og lær hvordan du får effektiviseret den interne administration og løftet kundeoplevelsen

27. november 2018 | Læs mere


Premium
Dansk universitet lukker it-uddannelse efter krav om færre udenlandske studerende: “Det er i høj grad et tilbageskridt”
Aalborg Universitet har meddelt at man lukker i alt syv uddannelser, herunder en it-uddannelse hvor undervisningen idag foregår på engelsk. “Det er i høj grad et tilbageskridt,” lyder det fra IT-Branchen til Computerworld.
Computerworld
Yousee varsler prisstigninger på op til 36 procent - skal være med til at finansiere fiber-udrulning
Yousee varsler prisstigninger på både tv-pakker og bredbånd. Pengene skal blandt andet være med til finansiere fiber-investeringer.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Manden bag Stack Overflow til softwareudviklere og folk i it-branchen: Disse ting skal du lære, hvis du vil undgå at blive tromlet totalt
Interview: Manden bag Stack Overflow og Trello har en opsang til folk i it-branchen. Her er de kompetencer, som du bare skal tilegne dig nu.
White paper
6 gode råd til et succesfuldt virtuelt møde
Den traditionelle måde at tænke arbejdsplads på er under forandring. Nye teknologier skyder frem og gør hverdagen nemmere og mere dynamisk. Eksempelvis er mængden af fjernarbejdspladser steget med 115% de seneste 10 år, og det stiller krav til måden at holde møder på. Med et virtuelt møderum kan møder faciliteres online, og alle parter sparer tid fordi det er mere fleksibelt og ikke betinget af at alle møder op fysisk. I dette whitepaper kigger vi på hvad der skal til for at mestre denne disciplin og giver dig 6 gode råd.