Formand for Open Source Leverandører i Danmark, Morten Kjærsgaard, forstår ikke, hvorfor Firefox er bandlyst på offentlige medarbejderes computere.

OSL begræder det offentliges boykot af Firefox

Open Source Leverandørerne i Danmark forstår ikke, at Firefox-browseren er udelukket fra flere offentlige computere. Hvorfor er det ikke Internet Explorer, der er bandlyst, spørger foreningens formand.

Ros for regler og ris for et rigidt system.

Sådan lyder vurderingen fra Morten Kjærsgaard, formand for Foreningen for Open Source Leverandører i Danmark (OSL), når han skal karakterisere offentlige it-chefers governance-model med at forbyde Firefox-browseren på offentlige medarbejderes skriveborde.

"Offentlige it-chefer gør klogt i at opstille regler for, hvad medarbejderne må installere på deres computere, men det er ærgerligt, at det skal gå udover et rigtig godt program som Firefox," siger han.

Morten Kjærsgaard påpeger, at open source-flagskibet Firefox fra Mozilla ellers bliver anbefalet af institutioner som Europakommissionen og it-analysehuset Gartner.

Firefox er i Danmark bandlyst fra flere offentlige kontorer, fordi browseren sjældent indgår som en del af de standard-opsætninger, it-cheferne har valgt.

De offentlige medarbejdere kan ikke gøre så meget ved desktop-standarden, da de oftest er frataget administrationsrettigheder af sikkerheds- og licensmæssige årsager.

De offentlige øjne er derfor oftest tvunget til at se internettet igennem Microsoft-browseren, Internet Explorer.

Internet Explorer burde være bandlyst
Sådan burde det ikke være, hvis det stod til open source-formanden, Morten Kjærsgaard.

"Jeg er klar over, at det er vanskeligt at tillade nogle programmer på de offentlige pc'er, men det er helt oplagt, at der burde gøres en undtagelse med Firefox-browseren, fordi den er et glimrende alternativ til Internet Explorer," siger Morten Kjærsgaard.

Han fastslår, at Firefox næppe er mere usikker end Internet Explorer, eller at it-cheferne får licensmæssige problemer med Mozilla-browseren.

"Man kunne spørge sig selv, hvorfor det ikke er Internet Explorer, der bandlyst. Browseren kommer gratis med Windows og virker på den måde konkurrenceforvridende," sukker Morten Kjærsgaard.

Heller ikke programmer som Skype og Pidgin finder vej til de offentlige medarbejderes desktoppe, fordi de er frataget administrationsrettighederne på deres computere.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Få succes med customer experience

Fremtidens kunder skal vindes med den bedste kundeoplevelse. Vi sætter fokus på, hvordan I kommer i gang med at give bedre oplevelser til jeres kunder og brugere. Kom og hør om forretningsmodeller, centrale begreber og værktøjer som brugervenlighed, brugerrejser, betalingsløsninger og alle de andre centrale områder, som du forventes at have styr på, når kunderne skal sikres den nødvendige 5-stjernede oplevelse.

25. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

30. januar 2018 | Læs mere


Computerworld
Med ny iOS-opdatering vil du selv kunne slå udskældt batterifunktion fra på din iPhone
Apple har sænket ydeevnen på ældre iPhones for at få batteriet til at holde længere, men nu fortæller Tim Cook, at du i fremtiden selv kan slå funktionen fra.
CIO
Opråb til ERP-leverandørerne: Stram op - I opfører jer uanstændigt
Klumme: Hvorfor kan ERP-projekter ikke leveres til fastpris ligesom andre systemer? Hvordan kan ERP-leverandørerne slippe afsted med at opføre sig uanstændigt? ERP-leverandørerne har et alvorligt problem og er nødt til at gøre det bedre. Se nogle af mine vilde eksempler fra den danske it-branche her.
Comon
LG stopper al udvikling af LG G7: Begynder helt forfra få måneder før lancering
Ifølge et velanset koreansk investormedie har LG’s CEO beordret fuld stop på udviklingen af LG G7 og starte forfra
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.