Formand for Open Source Leverandører i Danmark, Morten Kjærsgaard, forstår ikke, hvorfor Firefox er bandlyst på offentlige medarbejderes computere.

OSL begræder det offentliges boykot af Firefox

Open Source Leverandørerne i Danmark forstår ikke, at Firefox-browseren er udelukket fra flere offentlige computere. Hvorfor er det ikke Internet Explorer, der er bandlyst, spørger foreningens formand.

Ros for regler og ris for et rigidt system.

Sådan lyder vurderingen fra Morten Kjærsgaard, formand for Foreningen for Open Source Leverandører i Danmark (OSL), når han skal karakterisere offentlige it-chefers governance-model med at forbyde Firefox-browseren på offentlige medarbejderes skriveborde.

"Offentlige it-chefer gør klogt i at opstille regler for, hvad medarbejderne må installere på deres computere, men det er ærgerligt, at det skal gå udover et rigtig godt program som Firefox," siger han.

Morten Kjærsgaard påpeger, at open source-flagskibet Firefox fra Mozilla ellers bliver anbefalet af institutioner som Europakommissionen og it-analysehuset Gartner.

Firefox er i Danmark bandlyst fra flere offentlige kontorer, fordi browseren sjældent indgår som en del af de standard-opsætninger, it-cheferne har valgt.

De offentlige medarbejdere kan ikke gøre så meget ved desktop-standarden, da de oftest er frataget administrationsrettigheder af sikkerheds- og licensmæssige årsager.

De offentlige øjne er derfor oftest tvunget til at se internettet igennem Microsoft-browseren, Internet Explorer.

Internet Explorer burde være bandlyst
Sådan burde det ikke være, hvis det stod til open source-formanden, Morten Kjærsgaard.

"Jeg er klar over, at det er vanskeligt at tillade nogle programmer på de offentlige pc'er, men det er helt oplagt, at der burde gøres en undtagelse med Firefox-browseren, fordi den er et glimrende alternativ til Internet Explorer," siger Morten Kjærsgaard.

Han fastslår, at Firefox næppe er mere usikker end Internet Explorer, eller at it-cheferne får licensmæssige problemer med Mozilla-browseren.

"Man kunne spørge sig selv, hvorfor det ikke er Internet Explorer, der bandlyst. Browseren kommer gratis med Windows og virker på den måde konkurrenceforvridende," sukker Morten Kjærsgaard.

Heller ikke programmer som Skype og Pidgin finder vej til de offentlige medarbejderes desktoppe, fordi de er frataget administrationsrettighederne på deres computere.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Dibs Payment Services A/S
Betalingssystemer til e-handel og detailhandel.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur: Få bedre performance og stabilitet – her er de nye løsninger

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Heldigvis er der mange nye teknologiske muligheder og koncepter, der kan hjælpe dig med at få bedre styr på it-driften og frigive ressourcer til, at der kan komme mere fokus på at udvikle den digitale forretning. Kom og bliv klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Computerworld
Interneteksperternes mareridt er gået i opfyldelse: EU godkender omstridt direktiv, der "ødelægger internettet for altid"
EU's lovgivende udvalg har godkendt nye copyright-regler, som indeholder to kontroversielle paragraffer. Eksperter advarer imod, at artikel 11 og 13 kan ødelægge internettet for altid. Reglerne mangler stadig at blive endeligt vedtaget.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Sådan indfrier du virksomhedens digitale potentiale - og her giver det mest værdi at starte
Digitalisering er det altafgørende omdrejningspunkt for mange virksomheder. Men hvor tager man fat, så det giver mest værdi? EG har identificeret fem helt centrale områder, hvor der typisk er et perfekt match mellem virksomhedens behov og de teknologiske muligheder. Læs dette whitepaper og få indblik i, hvordan vidt forskellige virksomheder har grebet det an. 14 sider på dansk.