Artikel top billede

TDC scorer fire milliarder kroner på salg i Polen

Det danske teleselskab sælger i dag sin aktiepost i polske Polkomtel. Salget indbringer det danske teleselskab fire milliarder kroner.

Tyskland, Østrig og Litauen. De tre lande forlod TDC i 2007, og nu kommer turen til Polen. Det danske teleselskab meddeler i dag, at virksomheden er nået til enighed med Vodafone om et salg af en aktiepost i polske Polkomtel.

Vodafone køber 24 procent af TDC's aktiepost, mens polske aktionærer i selskabet overtager den resterende del. Salget indbringer TDC fire milliarder kroner efter skat.

Dagens salg kommer i stand efter en kompliceret sag i Polen, hvor Vodafone havde nedlagt et fogedforbud mod TDC's salg af aktierne tilbage i 2006. Fogedforbuddet bliver nu ophævet, så transaktionen kan falde på plads.

"Vi er tilfredse med, at vi i fællesskab har fundet frem til en løsning, der gavner alle parter. Polkomtel er et attraktivt teleselskab på det polske marked, og det er en klar fordel for Polkomtel, at ejerforholdene nu bliver afklaret," siger Jesper Theill Eriksen, direktør for TDC International Holdings og TDC Mobil Norden, i en pressemeddelelse.

Indtil i dag besad TDC 19,6 procent af aktierne i det polske selskab. Med salget har TDC trukket sig ud af endnu et marked, og selskabet har nu kun aktiviteter i Skandinavien samt Schweiz og Ungarn. I de to sidstnævnte lande har TDC også planer om frasalg, men finanskrisen lægger en dæmper på et øjeblikkeligt salg.

Det er i dag tre år siden, at kapitalfondene meldte sig på banen som købere af TDC. Prisen for købet var 76 milliarder kroner.

Læs mere om TDC i avisen Computerworld på fredag, hvor flere analytikere vurderer selskabet anno 2008, ligesom TDC-koncernchef Jens Alder også fortæller om dagens TDC.




IT-JOB

Danske Commodities A/S

Senior software developer

Arctic Import A/S

AX Controller

Story House Egmont A/S

Application Specialist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere