Artikel top billede

Mærsk henter IBM-service fra Indien

IBM har fået tildelt en tillægskontrakt med A.P. Møller - Mærsk. Nu skal IBM's folk i Indien levere it-services til det hårdt prøvede rederi.

I den seneste tid har IBM ikke været heldig hos Mærsk.

HP vandt et udbud hos A.P. Møller - Mærsk for næsen af IBM, og det samme gjorde Accenture for nylig.

Men nu gør it-giganten IBM opmærksom på, at selskabet faktisk tilbage i september indgik en tillægskontrakt med rederiet til en allerede indgået kontrakt.

"I samarbejdet med Maersk Line har vi fokus på at medvirke til fortsat effektivisering af it-området, og med denne aftale kan Maersk Line drage fordel af IBMs position som førende leverandør af outsoucing-løsninger," udtaler Lars Mikkelgaard-Jensen i en pressemeddelelse.

Indiske IBM-folk

Aftalen omfatter infrastruktur-services i form af implementering af nye servere og konsolidering samt opdatering af eksisterende serverplatforme og opgradering af eksisterende middleware software, oplyser selskabet.

Hos Maerks Line, der har været præget af massive it-problemer, siger man, at IBM's globale services er vigtige inden for applikationsssupport, og nu vil man lade IBM Indien levere ydelser relateret til it-driften.

"IBM i Indien har gennem flere år ydet en betydelig indsats for os inden for applikationssupport, og næste skridt er at lade IBM Indien levere ydelser relateret til it-drift," siger it-chef Michael Laursen fra Maersk Line i meddelsen.

Kontrakten, der altså blev underskrevet i september, er et tillæg til den femårige aftale, som blev underskrevet i maj 2007 mellem IBM og A.P. Møller - Mærsk.

Hovedaftalen havde en værdi af 7,5 millioner dollars, men IBM's pressechef vil ikke oplyse værdien af tillægskontrakten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere