Artikel top billede

Her finder du gratis software lige til at downloade

Når krisen kradser kan det være rart at skære lidt ned på udgifterne. I den ånd kan du her finde nogle bud på gratis software.

Hvem siger at store softwarepakker skal koste kassen?

Det gør producenterne selvfølgelig, og det bliver de nok ved med, men samtidig er mentaliteten også ved at ændre sig en smule. Eller måske rettere åben for eksperimentering.

Mange muligheder

Det har altid været muligt at få fingrene i gratis software, men nu kan særlige grupper også få fat i software, som ellers koster en pæn skilling, og her op til jul er der blevet lukket lidt ekstra op for gavmildheden.

Der er der dog en vigtig realisering man må gøre sig, hvis man håber på at kunne få fat de gyldne linier kode, da selvopofrende tanker kun strækker sig til netop de lidt økonomisk udfordrede grupperinger, og altså ikke almindelige it-folk, som allerede har lidt ekstra luft i budgettet.

Iværksættere, studerende og alle andre

Denne artikel er således primært rettet mod henholdsvis iværksættere og studerende, hvor det må antages at den gratis software er mest nødvendig, og hvor denne slags muligheder er forskellen på at have, og ikke have, den relevante software.

Samtidig skal det lige nævnes, at der også eksisterer andre muligheder for dem, som gerne vil spare lidt på udgifterne, men stadig have nogle fornuftige værktøjer.

Plads til forslag

Denne lille liste er selvfølgelig på ingen måde fyldestgørende, men rettere inspiration til videre indsamling af tips, og derfor må du meget gerne komme med dine bud på gratis software, som måske kan erstatte et par tunge poster i regnskabet.

Blandet godt

IBM Lotus Symphony
Symphony er IBM's bud på en gratis office-pakke i letvægterklassen. Du får alt hvad du skal bruge til almindelig brevskriveri og bogføring, men så heller ikke mere.

Designet er der kælet for, og hele løsningen er pakket ind i samme ramme, i stedet for separate programmer. Pakken består af tekstbehandling, præsentation og regneark, samt en lille let browser og en smule udviklingsværktøj.

Som en bonus er der en del plugins at hente, både udviklet af IBM selv og tredjepartsudviklere, og Symphony kommer også med dansk lokalisering.

Lotus Symphony fås til både Windows, OS X og Linux, og alt hvad du skal bruge for at komme i gang, er navn og mailadresse.

Open Office
Open source bevægelsens flagskib er gratis på alle kanter og leder, og vidt udbredt på alle styresystemer. De fleste indenfor it er godt bekendt med Open Office, eller den nært beslægtede Mac OS X-udgave NeoOffice, og softwarepakken er efterhånden de facto standarden for dem som ikke vil punge for ud office-pakken fra Microsoft.

SummaSummarum
For den helt nystartede kan der være et behov for organisering af regnskabet, og her kan man få fingrene i det populære regnskabsprogram Stones SummaSummarum.

SummaSummarum er egentlig betalingssoftware, men i den indlede fase kan du bruge programmet gratis, op til 300 poster per regnskab.

Microsofts nye toner

BizSpark.
På det seneste har den Redmond-baserede softwaregigant Microsoft, som ellers har et lidt blakket ry på lige netop denne front, åbnet dørene på klem, og gjort det muligt for grupper med begrænsede ressourcer at komme i gang med de mange produkter.

Til de driftige iværksættere er der friske nyheder, i form af Microsofts splinternye BizSpark tilbud. Er man ved at starte et firma op indenfor softwareudvikling, åbnes der for skattekisten og ud kommer udviklerværktøjer og andet godt fra Seattle.

Ikke for alle og enhver

Der er naturligvis krav til kandidaterne, så hvis du allerede har en effektiv maskine i gang, med flere hundrede millioner kroner i omsætning, bliver det svært at få foden indenfor døren.

Men så har du jo nok heller ikke det store behov for at spare på den front alligevel.

Via DreamSpark tilbyder Microsoft software som Visual Studio 2008, Windows Server, Microsoft Dynamics, Microsoft Office, Windows Mobile, XNA Game Studio 2.0, Robotics Studio, SharePoint og Windows.

Bemærk at kravene til kandidater, for at kunne modtage de forskellige softwarepakker, kan variere, og der er en decideret optagelsesprocedure du skal igennem.

Microsoft DreamSpark
Til de studerende har Microsoft for ikke alt for længe siden introduceret DreamSpark til det danske marked. Ideen er, at du som studerende ganske gratis kan hente udviklerværktøjer og platforme, så du kan få lejlighed til at lege med teknologien.

Lige netop de studerende har vist sig at være en svær størrelse for Microsoft, som senest måtte se Apple hovere over at sidde på op mod halvdelen af de amerikanske studerendes computere, efter en årrække med stærkt målrettet markedsføring mod dette segment.

Software som kan være tilgængelig via DreamSpark inkluderer Visual Studio 2008, Expression Studio 2, SQL Server 2008, Visual C++ 2008, Windows Server 2008 og XNA til spiludviklere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere