Artikel top billede

Microsofts topchef, Steve Ballmer, afviser Yahoo-stifter Jerry Yangs (indsat) tryglen om køb.

Ballmer efter Yahoo-bøn: I har haft chancen

Yahoo havde chancen, men sagde nej. Microsoft trækker på skuldrene af Yahoos nye bejlerier til selskabet.

Der vil falde hvid sne i meget store mængder over skoldhede Sahara, inden Microsoft igen kommer med et komplet købstilbud på Yahoo.

Udmeldingen fra Microsofts topchef, Steve Ballmer, er helt klar til Yahoo-chef Jerry Yang, der i sidste uge ellers nærmest tryglende rakte hånden frem til Microsoft, efter en aftale mellem Yahoo og Google var gået i vasken.

"Vi er ikke interesserede i at gå tilbage og genoptage overvejelserne om et opkøb. Helt ærligt, så kan jeg ikke se, hvorfor Yahoo skulle være interesseret heller. Men det kan da sagtens være, at der stadig er visse muligheder for et samarbejde på søgninger," lyder det fra Steve Ballmer ifølge Financial Times.

Gode råd ved at være dyre

Dermed tyder alt på, at gode råd er ved at være dyre for Yahoo, som Microsoft i februar forsøgte at købe. Forhandlingerne endte imidlertid med, at Microsoft smækkede med døren.

Steve Ballmer vil ikke spille pigesur over den tabte mulighed, men er alligevel ikke vant til, at de selskaber, som han gerne vil købe, ikke vil købes.

"Vi kom med et tilbud. Så kom vi med et nyt tilbud. Det var klart, at Yahoo ikke ønskede at sælge forretningen til os, og derfor rykkede vi videre. Vi forsøgte endda at indgå et partnerskab på søgeområdet, men det lykkedes heller ikke. Så nu er vi videre. Og Yahoo er videre," siger han til Financial Times.

Netop et partnerskab mellem Microsoft og Yahoo vurderes fra flere sider at være en mulig løsning - ikke mindst efter, at de amerikanske konkurrencemyndigheder har forbudt en aftale mellem Google og Yahoo, fordi den ville være konkurrenceforvridende for hele det amerikanske net-annoncerings-marked.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere