Artikel top billede

Microsoft står fast på Hotmails ny design

Microsoft fastholder nyt design af Hotmail trods voldsom kritik.

Computerworld News Service: Microsoft forsvarer det nye design af e-mailtjenesten Windows Live Hotmail, som ellers har fået kritik fra mange kanter.

Selskabet agter dermed at beholde den ny brugergrænseflade.

Microsoft opfordrer de brugerne, som ikke kan få adgang til deres mail, til at skifte til den basale mobile version eller i stedet bruge en desktopklient til at få forbindelse til deres Hotmail-konti.

"Vi kan ikke samtidig levere to hurtige, sikre og pålidelige oplevelser, så vi har besluttet blot at beholde den ny version," skriver lead program manager for Hotmail, Mike Schackwitz, på en Microsoft-blog.

"Vi vil dog fortsat forbedre den ny version baseret på mange af jeres kommentarer herfra for at få den til at fungere bedre for jer."

Svar på kritik

Dette var Schackwitzs svar på kritik fra hundreder af Hotmail-brugere, som havde taget den ny brugergrænseflade under kærlig behandling i kommentarer til et tidligere blogindlæg.

"Vi har læst alle kommentarerne, fulgt op på nogle af dem og ændret på tjenesten i den forbindelse," fortæller han.

"Siden vores offentliggørelse har vi læst og analyseret adskillige tusinder kommentarer, rettet fejl i koden og udgivet fem opdateringer til tjenesten."

Sidst i september begyndte Microsoft at udrulle en opdateret Hotmail-version, der ikke længere giver valget mellem den gamle "klassiske" brugergrænseflade og en nyere "komplet" brugergrænseflade, der har været tilbudt siden 2006. I stedet har Microsoft nu sammensmeltet elementer fra dem begge i et helt nyt look.

Overgang ved at være klar

Schackwitz skriver, at den gradvise overgang nu er ved at være gennemført.

Han modsiger således en talsmand fra virksomheden, som sidste fredag sagde, at det ville tage "et par måneder endnu" at fuldende overgangen.

"Ved slutningen af denne uge vil alle brugere af Windows Live Hotmail blive opgraderet til den ny Hotmail," lover Schackwitz i blogindlægget fra i fredags.

Mange brugere har ikke været tilfredse med ændringerne og har derfor henholdsvis tigget om og krævet, at Microsoft genindfører det "klassiske" valg.

"Vi er klar over, at alle har forskellig smag og forskellige computerkonfigurationer," fortæller Schackwitz.

"Selvom flertallet i vores tests foretrak det ny look og de nye temaer, så var der nogle, der ikke gjorde. Så mens de fleste af jer ser det, som om Hotmail er blevet forbedret, så gør nogle af jer ikke, og vi beklager enhver ulejlighed, dette måtte have forårsaget jer."

Skrid ud og få et nyt job

Denne beklagelse stoppede dog ikke kritikken fra at regne ned over Microsofts beslutning.

"Hvis du virkelig selv tror, at dette ny format er fantastisk, så står du snart på gaden og leder efter nyt job," skriver en anonym bruger i en kommentar på Schackwitzs blog mandag morgen.

"Ja, folk har forskellig smag, men ud fra kommentarer jeg har læst, så står der cirka 50:1 mod det ny format."

Andre skriver, at de vil droppe Hotmail, når Microsoft ikke længere giver dem valget at kunne bruge den gamle brugergrænseflade.

"Hold da fast, hvor er dette elendigt. Jeg mener virkelig, virkelig, virkelig elendigt," skriver en anden anonym bruger fredag.

"Da I ikke tillader os at kunne vælge det gamle format, så er jeg vel nødt til at migrere til en anden tjeneste."

Nogle gik videre til at beklage sig over specifikke problemer ved den ny brugergrænseflade her i blandt problemer med at kunne oprette nye mails eller at finde deres kontakter. Mandag imødekom en anden manager af Hotmail disse bekymringer ved at forslå en række midlertidige løsninger.

"Vi arbejder på at rette mange af de problemer, som vi hører betyder mest for jer," fortæller Hotmail program manager Ellie Powers i et nyt blogindlæg.

"Mens vi arbejder videre på at rette Hotmail til, så er her nogle midlertidige løsninger, som, vi håber, vil bringe lidt lindring."

Powers forslår således at bruge:
- Den mobile version af Hotmail. "Den har ikke alle funktionerne i forhold til webversionen, men vi håber, at den måske kan hjælpe nogle af jer, som er totalt låst ude på nuværende tidspunkt," skriver hun.

- Windows Live Mail, som er en desktopklient til Windows XP og Vista, der giver brugere adgang til deres Hotmail-konti.

- Outlook Connector, som er en tilføjelse (add-on) til Microsoft Outlook, e-mailklienten fra Microsofts Office-pakke, som også giver brugere adgang til Hotmail.

"Som sagt, vi arbejder på at løse de problemer, som I rapporterer om, og er klar over, at de løsninger, som her nævnes, ikke er permanente løsninger," konkluderer hun.

Der har været en veritabel kommentarstorm på Schackwitzs blog. Blot i løbet af mandag eftermiddag løb der mere end 250 kommentarer ind.

Oversat af Thomas Bøndergaard




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere