Artikel top billede

EU mørklægger vigtig antipirat-aftale

EU vil ikke give offentligheden indsigt i dokumenter om antipirat-aftalen ACTA, som er under udarbejdelse i EU.

EU's forhandlingsposition vil blive svækket, hvis dokumenter om anti-pirataftalen ACTA offentliggøres.

Demokratiet i EU vil blive undermineret, hvis dokumenterne ikke offentliggøres.

De to udsagn repræsenterer to sider i en sag, hvor demokrati, markedspolitik, rettighedspolitik, internetovervågning, patentpolitik og fildeling støder hovederne sammen.

Anti-Counterfeit Trade Agreement (ACTA) som skal styrke indsatsen mod piratkopiering og kopivarer på globalt plan forhandles på højeste niveau mellem blandt andet USA, EU, Japan og Canada.

Hemmelighedsfuldhed vækker bekymring

Græsrodsorganisationen the Foundation for a Free Information Infrastructure (FFFII) mener, at hemmeligholdelsen af en række ACTA-dokumenter vækker bekymring.

"ACTA's hemmelighedsfuldhed giver næring til mistanken om, at traktaten vil give patenthavere mulighed for at afpresse virksomheder, undergrave adgang til billig medicin, overvågning af alle borgeres internetkommunikation og kriminalisere peer-to-peer fildeling," hedder det blandt andet i en prerssemeddelelse fra organisationen i Buxelles.

Derfor har FFII bedt om, at se de hidtil hemmeligholdte dokumenter.

Nej, lyder det fra EU. Vi ønsker ikke at offentliggøre dokumenterne (.doc), da det kan skade vores forhandlingsposition, besværliggøre forhandlingerne og påvirke forholdet til trediepart.

Ikke tid nok

Både EU-parlamentet og medlemsstaterne har vetoret over for dele af ACTA, men FFII frygter, at parlamenterne ikke vil have tid til at overskue omfanget og konsekvenserne af ACTA-aftalen, når den er færdigbehandlet.

"Parlamenterne kan ikke opbygge en velorienteret mening om ACTA og vil derfor ikke være parat til at bruge deres magt (til veto, ret.)," vurderer FFII-analytikeren Ante Wessels.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.