Artikel top billede

Administrerende direktør Lars Nordenlund Friis fra Mondo erkender, at det har været en stor opgave at skulle løfte virksomheden, der har haft flere regnskaber med underskud.

Mondo forventer 2009-overskud trods knaldrøde tal

Hostingselskabet Mondo har udsendt endnu et kvartalsregnskab med to-cifret million-tab, men selskabets topchef tror stadig på overskud i 2009.

Det ene røde regnskab efterfølger det andet i hostingselskabet Mondo. Senest har firmaet præsenteret et regnskab for tredje kvartal, hvor underskuddet før skat lød på 11,5 millioner kroner.

"Vi kører efter planen," siger Mondos administrerende direktør, Lars Nordenlund Friis, der i februar blev indsat til at redde virksomheden.

Forventningen til hele året er et driftsresultat, som er bedre end sidste år.

Dengang kom virksomheden ud af året med et minus på 23,8 millioner kroner.

Alligevel tror firmaets administrerende direktør, at selskabet kommer ud af næste år med positive tal på bundlinjen.

"Mondo har været igennem en længere turn around i de ni måneder, jeg har været her. Det har handlet om at tilpasse forretningen, og nu opfylder vi forventningerne på vores indtjening, og det er meget godt i de her tider," siger Lars Nordenlund Friis til Computerworld.

Han havde dog gerne set, at finanskrisen var udeblevet, for den gør markedet sværere at agere i.

"Nu er vi ved at være klar, og vi har egentlig gjort vores job og er ved at være trimmet, så nu ville vi gerne have glæde af lidt medvind på cykelstierne, men det er ikke tilfældet. Det er også okay, for vi er relevante for kunderne, og det skal nok komme, men det kommer ikke af sig selv," siger direktøren.

Lars Nordenlund Friis fremhæver, at virksomheder i højere grad vil evaluere it-budgetterne under finanskrisen.

Her vil mange nå frem til, at det bedre kan betale sig at lægge opgaver ud til andre virksomheder, og netop her tilbyder Mondo nogle tjenester, understreger Mondo-chefen.

Fyringer var planlagte

Onsdag skrev Computerworld, at Mondo i det seneste kvartal havde sagt farvel til flere medarbejdere.

Ifølge Lars Nordenlund Friis drejer det sig om 10 procent af de ansatte i Danmark, mens antallet er øget i Ukraine og Pakistan, hvor Mondo har afdelinger.

Samlet set er medarbejderstaben blevet mindre, men direktøren afviser, at det udelukkende er finanskrisens skyld.

"En del af dem var en del af turn around-processen. Vi har reduceret medarbejdere i Danmark med omkring 10 procent, men det er en vigtig detalje, at vi i udlandet har en vækst på 40 procent. Det, at vi øger antallet af medarbejdere, er ikke en omkostning derude. Der har det ikke været et mål at skære ned," fortæller Lars Nordenlund Friis.

Antallet af medarbejdere i Mondo ligger nu mellem 320 og 350 medarbejdere.

I onsdagens artikel om Mondo fremgik det også, at en ny salgsdirektør aldrig mødte på arbejde, selvom han var blevet præsenteret for offentligheden. Den ny mand var Christoffer Spangenberg med en fortid hos SAS Institute.

"Vi har i fælles dialog konstateret, at det ikke var så godt et match, som vi oprindeligt havde troet," fortæller Lars Nordenlund Friis.

Hektisk tid

Tiden hos Mondo har for den administrerende direktør været noget kaotisk.

Efter kun en måned i stolen rykkede it-investoren Ib Kunøe ind i virksomheden som ny bestyrelsesformand og med en redningsplanke på flere millioner kroner til Mondo.

Og Lars Nordenlund Friis erkender også, at det har været en stor opgave at overtage chefstolen i virksomheden.

"De udfordringer, vi har haft, har været mangeartede. Det har været det hele. Tidligere har man opkøbt virksomheder, der ikke har været integreret, derfor har der været en integrationsopgave," fortæller han.

På flere områder skulle han starte helt fra bunden, lyder det.

"Der har heller ikke været grundlæggende systemer og processer til at understøtte en samlet virksomhed i denne her størrelse, og vi har haft forretningsområder, der ikke var rentable. Vi har derfor skullet rationalisere hele vores portefølje, plus vi har lavet en større ledelsesmæssig udskiftning for at geare virksomheden," siger han.

De lukkede forretningsdele har også været medvirkende til, at virksomheden nedjusterer forvetningerne til årets samlede omsætning fra 120-130 til 105-115 millioner kroner.

Lars Nordenlund Friis kom til virksomheden fra en stilling hos Microsoft.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere