Artikel top billede

Billig Facebook-telefon skal tiltrække masserne

INQ Mobile håber at kunne tiltrække masserne med den nye mobiltelefon INQ1, der har indbygget understøttelse af Facebook, Skype og Windows Live Messenger.

Computerworld News Service: INQ1-telefonen er udviklet af INQ i samarbejde med mobiloperatøren 3, og til at starte med bliver det kun 3, der tilbyder telefonen.

Britiske abonnenter får telefonen gratis, hvis de binder sig til en 18-måneders kontrakt med 3 til cirka 130 kroner om måneden, som inkluderer ubegrænset brug af Facebook, Skype, Windows Live Mobile og web-adgang, 75 minutters gratis taletid til telefoner på andre netværk, ubegrænset sms, e-mail og gratis opkald til andre 3-telefoner.

Brugere der hellere vil betale efter forbrug kan købe INQ1 for cirka 700 pund.

3 lancerer også telefonen i andre lande, og den vil på et senere tidspunkt også blive udbudt af andre operatører.

Brugervenlige internet-tjenester

Udover den lave pris lagde INQ stor vægt på, at internet-tjenesterne skulle være lette at bruge.

Det skal være lige så nemt at bruge Facebook på INQ1 som at foretage et telefonopkald, lyder det fra INQ's CEO, Frank Meehan.

Brugerne får adgang til Facebook med et enkelt klik, og der kommer live-opdateringer direkte frem på skærmen.

"En af de vigtigste funktioner er, at man kan hente adressebøger direkte fra Facebook, Skype og Windows Live Messenger og nemt samle oplysninger om én person fra de forskellige konti," fortæller Ben Wood, chefforsker hos CCS Insight.

Andre applikationer, for eksempel Skype og Windows Live Messenger, kan også ses på skærmen, så man ikke skal ind i menuen for at finde dem.

Brugerne kan også tilføje deres egne widgets, blandt andet Googles search bar.

Ben Wood er også imponeret over, at telefonen kan hente et billede fra en Facebook-konto og bruge det som billed-id for telefonopkald.

INQ1 er en slide-telefon og indeholder kamera på 3,2 megapixels, skærm på 2,2 tommer og understøtter datahastigheder på op til 3,6 M bps ved hjælp af HSDPA (High Speed Downlink Packet Access).

Tidspunktet for telefonens lanceringen kunne ikke være bedre.

Antallet af folk der bruger Facebook på mobilen er steget drastisk fra fem millioner aktive brugere i starten af året til 15 millioner brugere i dag, meddeler Facebook.

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere