Artikel top billede

3 intensiverer krigen på mobilt bredbånd

Mobilselskabet 3 lancerer et koncept, der sælger mobilt bredbånd efter Telmore-modellen.

Oister. Det er navnet på 3's nye satsning inden for mobilt bredbånd. Her kan kunderne tanke deres mobile bredbånd op via onlinebetaling. 3 har udpeget direktør Kenneth Boye, der har en fortid hos Telmore, til at lede projektet.

"Vi har set et hul i markedet for forudbetalt mobilt bredbånd via et lavprisselskab. Et selskab, som udelukkende fungerer på nettet for kunder, der ønsker at servicere sig selv på nettet," siger Kenneth Boye.

Det mobile bredbånd hos Oister kører på 3's 3G-netværk, der ifølge en undersøgelse fra Aalborg Universitet er landets hurtigste. Men kunderne får ikke mulighed for at udnytte den fulde kapacitet. Tværtimod. For 169 kroner om måneden kan kunderne hente med højest to megabit-hastighed.

"Vi går ud som lavprisselskab, og så tilbyder vi 2,0. Du får en rigtig god hastighed til en god pris, men det er rigtigt, at eksempelvis 3 tilbyder en højere hastighed," siger Kenneth Boye.

Hvorfor skal man vælge jer frem for Telia, som tilbyder op til tre megabit for 149 kroner per måned?

"Først og fremmest fordi vi kører på 3's netværk, som er kåret til landets bedste, så du får den bedste dækning. Og et er, hvad man kommunikerer, mens noget andet er, hvad man leverer. Jeg er ret sikker på, at kunderne får en rigtig god oplevelse på vores netværk. Vi kommunikerer ikke en teoretisk hastighed, men derimod hvad kunderne kan opleve," siger Kenneth Boye.

Du mener dermed, at Telias hastighed er misvisende?

"Det vil jeg lade kunderne bedømme, men de kommunikerer en teoretisk hastighed," svarer Kenneth Boye.

Ifølge Telia er en annonceret hastighed dog altid teoretisk.

"Han har ret i, at mobilt bredbånd er et levende organ. Det er i princippet et delt netværk, og hvis man siger tre eller to megabit, så kommer det an på, hvor mange mennesker der er på netværket, hvor meget belastning der er, og hvilket område du er i. Der er en masse faktorer, der spiller ind," siger pressechef Rune Fick Hansen, Telia.

Pressechefen fra Telia er ikke rystet over den nye konkurrent i markedet.

"Vi forholder os helt roligt til det. Vi har kørt et slagtilbud på 149 kroner per måned og 199 kroner lige nu, så jeg ved ikke, hvor meget lavpris der egentlig er ved konceptet," siger Rune Fick Hansen.

Et marked i vækst

Oister-konceptet skiller sig ud blandt de andre udbydere af mobilt bredbånd, mener direktøren.

"Mobilt bredbånd er et marked i vækst, så det er et interessant marked. Som det ligger nu, er der ikke nogen, som har det som udelukkende fokus med forudbetalt selvbetjening ligesom os," siger Kenneth Boye.

Telmore udbyder i dag mobilt bredbånd via TDC's netværk, men her er hastigheden en megabit for 199 kroner per måned. Telmore-direktør Allan Christiansen mener, at Telmore har flere fordele i forhold til Oister, som ikke understøttes i udlandet, og som satser primært på onlinesupport.

"Det er lidt af en halv løsning, når de ikke har telefonsupport på produktet, for det er stadig et nyt produkt, og her har kunderne behov for lidt vejledning. Jeg forstår heller ikke, hvorfor det ikke skal kunne bruges i udlandet," spørger Allan Christiansen.

Oister oplyser til Computerworld, at der også er mulighed for telefonsupport hos selskabet.

"Markedet for mobilt bredbånd er ved at modne, og derfor er det et overraskende og defensivt træk fra 3, at de smider et 'second brand' på markedet. Det er normalt noget, man først bruger i et mættet marked for at slanke sin markedsleder eller primære brand. Jeg synes, at det er en forkølet og halv løsning at trække det våben nu, med mindre de vil lancere en massiv markedsføring af produktet," siger Allan Christiansen.

Telmore-direktøren mener, at produktet stadig er så nyt, at prisen ikke er det vigtige for forbrugerne. Derimod overvejer de, om de har behovet, og her er markedsføring vigtigst, vurderer han.

Og så er der lige det med navnet. Oister er ikke en forkortelse for noget, og på hjemmesiden er der en mexicaner frem for en noget mere nærliggende østers.

"Navnet klingede godt, og det var lidt anderledes, og det er noget, man lægger mærke til. Men det må gerne forbindes med billigt mobilt bredbånd på nettet," griner Kenneth Boye.

I dag er prisen for mobilt bredbånd hos Oister 169 kroner, men prisen vil stige til 199 efter nytår, oplyser firmaet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere