Artikel top billede

Asus lancerer iMac-rival

I morgen trækker Asus sit seneste kort i kampen mod Apple: Eee Top, der sammenlignes med iMac - dog ikke på prisen.

Computerworld News Service: Asustek Computer vil i morgen lancere en såkaldt 'all-in-one' pc, der er bygget ind i skærmen, og som er designet til at konkurrere med Apples iMac. Det sker ved en pressebegivenhed i Taipai.

Eee Top, der tilsyneladende er det ny navn for det produkt, som Asus tidligere i udviklingsfasen kaldte Eee Monitor, består af en 15.9 tommer trykfølsom skærm og indeholder Microsoft Windows XP og en 1.6 gigahertz Intel Atom-processor.

Asus har allerede beskrevet to versioner af Eee Top på sit website, navnlig ET1603 og ET1602.

ET1603 er tydeligvis den dyrere udgave. Den har et ATI HD3450-grafikkort og indeholder et batteri, tilsyneladende så man kan tage computeren med sig. Eee Top vejer dog ifølge Asus 4,4 kilo.

ET1602 har hverken særskilt grafikkort eller batteri, men ellers er de fleste af specifikationerne de samme som i den dyrere model: 160 gigabyte harddisk, en gigabyte ram, 300 megabit per sekund trådløs internetforbindelse med Wi-Fi 802.11n, et 1,3 megapixel webkamera, to højtalere på fire watt samt et udvalg af porte heriblandt USB og tre audioporte.

Dyre konkurrenter

Pris og tilgængelighed er endnu ikke kendt, men computerens specifikationer antyder en lav pris. I et interview givet tidligere i år, fortalte Asus' administrerende direktør (chief executive officer, CEO) Jerry Shen, at denne 'all-in-one' pc vil blive lavt prissat.

Komponenterne i de to Eee Top-udgaver er bestemt heller ikke i den dyre ende i forhold til stationære standarder. Blandt andet CPU'en og styresystemet er faktisk nærmere at sammenligne med komponenter brugt i netbooks.

Apples iMac er derimod en highend-computer med en 3.06 gigahertz Intel Core 2 Duo i en 20 eller 24 tommers skærm.

Dell tilbyder en 'all-in-one' pc, der bedre kan sammenlignes med iMac'en. Dell XPS One har også skærmstørrelser på 20 eller 24 tommer og Intel Core 2 Duo- eller Core 2 Quad-processorer.

Men disse computere fra Apple og Dell kan sikkert også bedre sammenlignes på prisen, hvor iMac starter på 7.999 kroner og XPS One på 999 dollar (cirka 5.900 kroner, den sælges dog tilsyneladende ikke i Danmark).

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere