Artikel top billede

Siden Jubii-direktør Peter Lundsgaard afslørede, at Jubii var solgt, har rygterne floreret: Hvem er køberen?

Mystikken breder sig: Hvem har købt Jubii?

Hvem vil købe Jubii? Computerworld tjekker landskabet ud. Nogle mulige emner siger blankt nej, mens andre kun siger "ingen kommentarer." Se her hvem, der siger hvad.

Efter Jubii-direktør Peter Lundsgaard i onsdags bekræftede, at et salg af Jubii havde fundet sted, men at han ikke vidste, hvem køberne var, har spekulationerne stået i kø.

Langt de fleste danske mediechefer er nemlig usædvanligt tavse i sagen.

Kun Berlingske Media afviser overfor Computerworld et køb kategorisk.

"Vi kan bekræfte, at det har vi ikke. Det er i hvert fald ikke os," siger direktør for digitale medier, Mette Bove-Nielsen.

Danske medier har spekuleret i, om Morten Wagner og hans selskab Freeway, der står bag succeser som dating.dk og arto.dk, skulle være de nye ejere.

Det afviser Morten Wagner imidlertid.

"Vi har ikke købt noget. Det kan jeg med sikkerhed slå fast. Jeg ved heller ikke, hvem det er, der har købt. Jeg kunne da godt tænke mig at vide mere om projektet, men jeg har hverken lagt noget bud eller andet på det," siger han.

Går Janus Friis og Morten Wagner sammen?

Et andet rygte, der har været i cirkulation, har kredset om, at Morten Wagner sammen med den danske dotcom-darling Janus Friis skulle været interesseret i at overtage Jubii.

Også dette benægter Morten Wagner. Han har ikke talt med Skype-milliardæren om muligheden, lyder det.

"Det har ikke noget på sig. Jeg ved ikke helt, hvor det kommer fra. Det er ren spekulation. Det har jeg ikke talt med Janus Friis om,"

Du afviser både, at du samarbejder med Janus Friis og at du selv skulle have købt Jubii?

"Som tingene er nu, i hvert fald. Jeg ved ikke, hvordan tingene ender. Jeg er faktisk ude på Holmen lige nu, så jeg kan da godt lige køre over og høre, hvordan det står til," kommer det fra Morten Wagner.

Det skal man dog ikke lægge for meget i, skynder han sig at tilføje. Freeway har som Jubii også til huse på Holmen.

De siger "ingen kommentarer"

Blandt de andre mediehuse, der har været i spil, er danske Aller, der blandt andet står bag magasiner som SE og HØR, Billed Bladet og Femina.

Her er direktør for special media i Aller Press, Jesper Ulsø lidt ulden i mælet.

Er det jer, der har købt Jubii?

"Det tror jeg ikke. Jeg har ikke noget at sige til den sag overhovedet," siger han.

Du ved altså ikke, om Aller har købt Jubii?

"Det har jeg ingen kommentarer til. Vi har ikke noget med den sag at gøre" siger han.

Jeg kommer altså ikke til at se, at Aller står bag Jubii om 10 dage?

"Det tror jeg ikke," siger Jesper Ulsø, direktør for digitale medier i Aller.

Bonnier: Ingen kommentarer?
Hos Bonnier, der blandt andet udgiver Bo Bedre og iForm, er viceadministrerende direktør Jens Henneberg heller ikke meget for at tale over sig.

Har I købt Jubii?

"Jeg kommenterer ingenting," siger han.

Kunne I være interesserede?

"Forhandlingerne …øhm processen er afsluttet, så hvad vi har foretaget os før og efter, og hvad status er nu, vil jeg ikke sige noget om," siger han.

Så I har forhandlet?

"Det har jeg ikke sagt. Jeg har bare sagt, at jeg ikke vil sige, hvad vi har foretaget os, og hvad vores status er. Det er det, der ligger i 'ingen kommentarer'. Det kan både betyde, vi har forhandlet, at vi ikke har forhandlet. At vi har købt eller at vi ikke har købt," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere