Artikel top billede

IBM tavs som graven i IT Factory-sagen

IBM-teknologi var for få dage siden det tekniske omdrejningspunkt for IT Factory. IBM vil dog ikke svare på Computerworlds spørgsmål angående Big Blues kendskab til svindel på it-fabrikken.

It-giganten IBM vælger oftest at bruge den intetsigende floskel "ingen kommentarer", når krisen gnubber sig opad selskabet.

Sagen omkring IT Factory er ingen undtagelse, selvom IBM Danmarks direktør Lars Mikkelgaard-Jensen for lidt over en måned siden udtrykte sin begejstring over IT Factory, der indtil for nylig var en af IBM's allerstørste forretningspartnere i Danmark.

"IT Factory har udviklet sig rigtigt fint. Selskabet er kreativt og visionært," sagde Lars Mikkelgaard-Jensen i september.

Han kunne dengang glæde sig over, at IT Factory leasede IBM-software for millioner af kroner, når det nu konkursramte selskab skulle sælge IBM-produkter via sin satsning på SaaS (Software as a Service over nettet) til virksomheder i hele verden.

Nu nægter IBM og Lars Mikkelgaard-Jensen at udtale sig om, hvad sagen har kostet IBM, og om Big Blue har lært af miseren.

Ingen kommentarer

Computerworld ville ellers gerne vide noget mere om forholdet mellem IBM og IT Factory og har derfor sendt en mail med nedenstående spørgsmål til IBM's danske pressechef Carsten Grønning.

IT Factory har solgt sine løsninger baseret på IBM-software. Har IBM ikke studset over, at der ikke blev langet noget software over disken?

Hvor mange penge har IBM ude og svømme ved at lease software til IT Factory?

Hvordan fik Stein Bagger i første omgang overtalt IBM til at satse på IT Factory og yde leasing til selskabet?

Har IBM set software-demonstrationer og været på besøg hos IT Factory for at se det tekniske set-up, inden IT Factory blev tilknyttet som IBM-business partner på internationalt niveau?

Vil IBM's satsning på IT Factory få konsekvenser for, hvordan IBM i fremtiden vil håndtere samarbejdspartnere?

Carsten Grønning ønsker ikke at svare på spørgsmålene og har kun følgende kommentar til forholdet mellem IBM og IT Factory, der var hovedsponsor på IBM's Lotusphere-konference i Florida sidste vinter.

"Vi kan bekræfte, at IT Factory er en business partner til IBM. Vi er i gang med at undersøge sagen og har ikke yderligere at tilføje på nuværende tidspunkt," lyder det i mailen fra IBM's pressechef.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere