IBM tavs som graven i IT Factory-sagen

IBM-teknologi var for få dage siden det tekniske omdrejningspunkt for IT Factory. IBM vil dog ikke svare på Computerworlds spørgsmål angående Big Blues kendskab til svindel på it-fabrikken.

It-giganten IBM vælger oftest at bruge den intetsigende floskel "ingen kommentarer", når krisen gnubber sig opad selskabet.

Sagen omkring IT Factory er ingen undtagelse, selvom IBM Danmarks direktør Lars Mikkelgaard-Jensen for lidt over en måned siden udtrykte sin begejstring over IT Factory, der indtil for nylig var en af IBM's allerstørste forretningspartnere i Danmark.

"IT Factory har udviklet sig rigtigt fint. Selskabet er kreativt og visionært," sagde Lars Mikkelgaard-Jensen i september.

Han kunne dengang glæde sig over, at IT Factory leasede IBM-software for millioner af kroner, når det nu konkursramte selskab skulle sælge IBM-produkter via sin satsning på SaaS (Software as a Service over nettet) til virksomheder i hele verden.

Nu nægter IBM og Lars Mikkelgaard-Jensen at udtale sig om, hvad sagen har kostet IBM, og om Big Blue har lært af miseren.

Ingen kommentarer
Computerworld ville ellers gerne vide noget mere om forholdet mellem IBM og IT Factory og har derfor sendt en mail med nedenstående spørgsmål til IBM's danske pressechef Carsten Grønning.

IT Factory har solgt sine løsninger baseret på IBM-software. Har IBM ikke studset over, at der ikke blev langet noget software over disken?

Hvor mange penge har IBM ude og svømme ved at lease software til IT Factory?

Hvordan fik Stein Bagger i første omgang overtalt IBM til at satse på IT Factory og yde leasing til selskabet?

Har IBM set software-demonstrationer og været på besøg hos IT Factory for at se det tekniske set-up, inden IT Factory blev tilknyttet som IBM-business partner på internationalt niveau?

Vil IBM's satsning på IT Factory få konsekvenser for, hvordan IBM i fremtiden vil håndtere samarbejdspartnere?

Carsten Grønning ønsker ikke at svare på spørgsmålene og har kun følgende kommentar til forholdet mellem IBM og IT Factory, der var hovedsponsor på IBM's Lotusphere-konference i Florida sidste vinter.

"Vi kan bekræfte, at IT Factory er en business partner til IBM. Vi er i gang med at undersøge sagen og har ikke yderligere at tilføje på nuværende tidspunkt," lyder det i mailen fra IBM's pressechef.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.