Sådan fuppede Stein Bagger sin bestyrelse

Med charme, selvtillid og lækre regnskaber kunne Stein Bagger tryllebinde sine bestyrelsesmedlemmer. Da bestyrelsen undersøgte de usynlige kunder, brugte Stein Bagger IBM som skjold.

Siden IT Factory-direktør og bestyrelsesmedlem Stein Baggers trådte ind i Danmarkshistorien med sit exit i Dubai, er IT Factory-bestyrelsen blevet klandret for ikke at være opgaven voksen.

Tre vise mænd sad i fem et halvt år rundt om et bestyrelsesbord hos IT Factory og kunne næsten ikke holde armene og mundvigene nede, når de kiggede på regnskabstallene, der blev federe og større for hver måned.

Udover Stein Bagger og bestyrelsesformand Asger Jensby sad den 65-årige Henning Børgesen, der har bestridt direktør-poster hos TDC og IBM og desuden har mange års erfaring fra en lang række bestyrelsesposter.

Henning Børgesen afviser, at IT Factory-bestyrelsen ud fra dens viden har handlet uansvarligt eller bestod af for få medlemmer, der ikke stillede nok kritiske spørgsmål til IT Factory-regnskaberne og de usynlige kunder.

"Vi har én gang for nogle år siden drøftet, om vi skulle udvide bestyrelsen. Men det var dengang et relativt lille firma, og det hele gik jo egentlig meget godt," siger Henning Børgesen.

"Jeg har hørt en professor forklare, at vi burde have haft en ekstra-funktion i bestyrelsen, der holdt øje med revisionen. Det er et nyttigt forslag, men det ville jo efter min mening se fuldstændig tosset ud, hvis en virksomhed med under 50 ansatte i Danmark ville ansætte to personer til at følge op på top-kvalificerede revisorer," forklarer Henning Børgesen.

Bad om kundelister
Ifølge Henning Børgesen har bestyrelsen ofte bedt Stein Bagger om kundelister.

"I stedet fik vi - hvad vi i dag ved - en sang fra de varme lande om, at det drejede sig om salg af IBM-udstyr til kunder i eksempelvis Hong Kong, og at IBM var kisteglade for den ordre," siger Henning Børgesen, der understreger, at mistanken om noget fordækt faldt til jorden med det samme, når regningerne blev betalt til tiden.

Han erkender samtidigt, at han aldrig for alvor har gået Stein Bagger på klingen med kundeporteføljen.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Optimer din forretning med Microsofts splinternye Dynamics 365 Business Central

Microsofts nye generation af intelligente forretningsapplikationer indeholder med blandt andet Microsoft Dynamics 365 Business Central enorme muligheder for at høste værdi af virksomhedens komplekse it-miljø ved øget indsigt, optimering af processer og drift og automatisering. Kom og hør hvordan du høster størst værdi med Microsoft nye, sammenhængende administrations-system ved at optimerer virksomheden mange steder.

28. marts 2019 | Læs mere


Premium
Midt i spionage-rygter og mediestorm: Computerworld besøger Huawei i Kina - tag med på besøg hos det måske mest omstridte tech-firma lige nu
Reportage, Shenzhen: “Exacting, rigorous, tests drive learning, all for real battles.” Computerworld er taget på besøg i det gigantiske hovedkvarter for verdens måske mest omtalte tech-selskab lige nu
Computerworld
Nvidias nyeste GTX 1660 kort beviser, at det igen er blevet interessant at købe grafikkort
Nvidia giver gamere i mainstream-segmentet et stærkt kort til en rimelig pris.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Kvartalsrapport på cyber-trusselslandskabet
I denne rapport dykker vi ned i cyber-trusselsbilledet for Q4. Vi har opsummeret statistikkerne fra millioner af trusselsforekomster observeret af Fortinet enheder i live produktionsmiljøer i hele verden. Ifølge IDC er Fortinet den mest adapterede netværks-sikkerhedsløsning, med 4,2 mio. implementerede devices. Det giver et unikt perspektiv på trusselslandskabet, som er destilleret ned i denne rapport. Download den her og få det fulde overblik.