Sådan fuppede Stein Bagger sin bestyrelse

Med charme, selvtillid og lækre regnskaber kunne Stein Bagger tryllebinde sine bestyrelsesmedlemmer. Da bestyrelsen undersøgte de usynlige kunder, brugte Stein Bagger IBM som skjold.

Siden IT Factory-direktør og bestyrelsesmedlem Stein Baggers trådte ind i Danmarkshistorien med sit exit i Dubai, er IT Factory-bestyrelsen blevet klandret for ikke at være opgaven voksen.

Tre vise mænd sad i fem et halvt år rundt om et bestyrelsesbord hos IT Factory og kunne næsten ikke holde armene og mundvigene nede, når de kiggede på regnskabstallene, der blev federe og større for hver måned.

Udover Stein Bagger og bestyrelsesformand Asger Jensby sad den 65-årige Henning Børgesen, der har bestridt direktør-poster hos TDC og IBM og desuden har mange års erfaring fra en lang række bestyrelsesposter.

Henning Børgesen afviser, at IT Factory-bestyrelsen ud fra dens viden har handlet uansvarligt eller bestod af for få medlemmer, der ikke stillede nok kritiske spørgsmål til IT Factory-regnskaberne og de usynlige kunder.

"Vi har én gang for nogle år siden drøftet, om vi skulle udvide bestyrelsen. Men det var dengang et relativt lille firma, og det hele gik jo egentlig meget godt," siger Henning Børgesen.

"Jeg har hørt en professor forklare, at vi burde have haft en ekstra-funktion i bestyrelsen, der holdt øje med revisionen. Det er et nyttigt forslag, men det ville jo efter min mening se fuldstændig tosset ud, hvis en virksomhed med under 50 ansatte i Danmark ville ansætte to personer til at følge op på top-kvalificerede revisorer," forklarer Henning Børgesen.

Bad om kundelister
Ifølge Henning Børgesen har bestyrelsen ofte bedt Stein Bagger om kundelister.

"I stedet fik vi - hvad vi i dag ved - en sang fra de varme lande om, at det drejede sig om salg af IBM-udstyr til kunder i eksempelvis Hong Kong, og at IBM var kisteglade for den ordre," siger Henning Børgesen, der understreger, at mistanken om noget fordækt faldt til jorden med det samme, når regningerne blev betalt til tiden.

Han erkender samtidigt, at han aldrig for alvor har gået Stein Bagger på klingen med kundeporteføljen.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Vodafone gennemfører et af verdens største S/4HANA-projekter på blot en weekend: Sådan er opgaven blevet grebet an
Over en lang weekend gennemførte Vodafone en enorm ERP-migration til SAP’s nyeste kerne S/4HANA. Det skete efter et års forberedelse. Arbejdet med data var nøglen til success, lyder budskabet.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.